Το νοσοκομείο John Hopkins έχει πρόσφατα αποστείλει αυτό το κείμενο στα δελτία ειδήσεων. Οι πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει στα κέντρα Reed Army Medical Center. Παρακαλούμε κυκλοφορήστε σε όλους όσους γνωρίζετε. Ο καρκίνος παραμονεύει. - Όχι πλαστικά δοχεία στο φούρνο μικροκυμάτων. - Όχι πλαστικά μπουκάλια νερού στον καταψύκτη. - Όχι πλαστικά σελοφάν στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα χημικά από διοξίνη προκαλούν καρκίνο, ειδικά καρκίνο του μαστού. Οι διοξίνες αποτελούν δηλητήριο για τα κύτταρα του σώματός μας. Πρόσφατα σε ένα τηλεοπτικό σόου, ο Dr.Edward Fujimoto του νοσοκομείου Wellness Program Manager At Castle Hospital, εξήγησε αυτό το κίνδυνο υγείας. Μίλησε σχετικά με τις διοξίνες και πόσο κακό προκαλούν στον ανθρώπινο οργανισμό. Είπε πώς πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε τα τρόφιμά μας σε φούρνους μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας πλαστικά δοχεία. Ειδικά τα τρόφιμα που περιέχουν λίπος. Είπε επίσης πώς ο συνδυασμός του λίπους, τις υψηλής θερμοκρασίας και των πλαστικών απελευθερώνουν διοξίνη στα τρόφιμα και στο τέλος μεταφέρονται στα κύτταρα του σώματός μας. Συμβούλεψε να χρησιμοποιούμε γυάλινα, πυρέξ ή κεραμικά σκεύη για το ζέσταμα του φαγητού. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, μόνο που θα είναι δίχως διοξίνη. Επομένως, πράγματα όπως πλαστικοί δίσκοι και δοχεία για TV Dinners κλπ., πρέπει να βγαίνουν από τα δοχεία τους και τα φαγητά να να ζεσταίνονται σε κάτι άλλο. Το χαρτί δεν είναι κακό να χρησιμοποιείτε, αλλά δεν γνωρίζουμε τι έχει στην σύνθεσή του, συνέχισε την ομιλία του ο Dr.Edward Fujimoto. Είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιούνται πυράντοχα γυάλινα ή πήλινα σκεύη. Μας υπενθύμισε επίσης ότι πριν λίγο καιρό μερικά από τα Fast Food απομάκρυναν τα δοχεία από φελιζόλ και τοποθέτησαν τα φαγητά σε χάρτινες συσκευασίες. Οι διοξίνες ήταν ένας από τους λόγους για τον οποίο έγινε αυτή η αλλαγή. Επίσης, πρόσθεσε πώς πλαστικά τυλίγματα, όπως το σελοφάν, είναι το ίδιο επικίνδυνα όταν τοποθετούνται για ζέσταμα στον φούρνο μικροκυμάτων. Κατά την διάρκεια της διεργασίας ψησίματος στο φούρνο μικροκυμάτων, η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί δηλητηριώδεις τοξίνες οι οποίες λιώνουν έξω από το πλαστικό περιτύλιγμα και στάζουν μέσα στα τρόφιμα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, καλύψτε τα τρόφιμα με χαρτοπετσέτες. Και τέλος μην βάζετε στην κατάψυξη πλαστικά μπουκάλια γεμάτα με νερό γιατί απελευθερώνονται διοξίνες από το πλαστικό.
|