Κυριακή
26-05-2024
04:48
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Εκδρομές και Ταξίδια
Δώρα και Εκπλήξεις
Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά
Πάσχα - Ανάσταση
Άλλες γιορτές

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Δώρα - Γιορτές » Εκδρομές και Ταξίδια

Ταξίδια: Τι μπορείτε να πάρετε μαζί σας;
Όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της ΕΕ, καλό είναι να ξέρετε τι μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας στις αποσκευές σας. Υπάρχουν ανώτατα όρια για ορισμένα προϊόντα; Μήπως χρειάζεται να δηλώσετε πόσα μετρητά έχετε μαζί σας ή να πληρώσετε φόρο γι' αυτά;

Ζώα και φυτά

 • Ζώα συντροφιάς (σκύλοι, γάτες και κουνάβια)

  Ως υπήκοος χώρας της ΕΕ, μπορείτε να ταξιδεύετε ελεύθερα με τον σκύλο, τη γάτα ή το κουνάβι σας, εφόσον το ζωάκι σας διαθέτει ευρωπαϊκό διαβατήριο για ζώα συντροφιάς. Το διαβατήριο αυτό εκδίδεται από οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο και πρέπει να περιέχει κατάλληλα στοιχεία για αντιλυσσικό εμβολιασμό. Αν έχετε σκύλο, γάτα ή κουνάβι ηλικίας κάτω των 3 μηνών (και δεν έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας), πρέπει να συμβουλευθείτε τους ισχύοντες εθνικούς κανόνες.

  Το ευρωπαϊκό διαβατήριο για ζώα συντροφιάς ισχύει μόνο για σκύλους, γάτες και κουνάβια. Αν έχετε άλλα ζώα, όπως κουνέλια ή καναρίνια, θα πρέπει να συμβουλευθείτε τους αντίστοιχους εθνικούς κανόνες που ισχύουν για την είσοδο/έξοδο ζώων από τη χώρα.

  Αν πάρετε μαζί σας ένα ζώο στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Μάλτα ή τη Φινλανδία, το ζώο αυτό πρέπει να έχει λάβει αγωγή κατά του εχινόκοκκου (ταινίας ) ως εξής :
  - η αγωγή πρέπει να έχει χορηγηθεί από κτηνίατρο μέσα στις τελευταίες 120 το πολύ ώρες και τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την προγραμματιζόμενη άφιξή σας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Μάλτα ή τη Φινλανδία
  - η αγωγή πρέπει να έχει πιστοποιηθεί στη σχετική ενότητα του διαβατηρίου από τον κτηνίατρο που τη χορήγησε.

  Ταυτοποίηση

  Το ζωάκι σας χρειάζεται ηλεκτρονικό μικροτσίπ ή ευανάγνωστο τατουάζ που να έχει γίνει πριν από τις 3 Ιουλίου 2011 με τον ίδιο κωδικό που έχει δηλωθεί στο διαβατήριο. • Άλλα ζώα και φυτά

  Μπορείτε να μεταφέρετε ζώα ή φυτά - καθώς και μέρη αυτών - όταν ταξιδεύετε σε χώρες της ΕΕ. Όμως, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν αυστηρούς κανόνες όσον αφορά τη μεταφορά απειλούμενων ειδών ή προϊόντων που προέρχονται από αυτά. Ενδέχεται να χρειάζεται άδεια για να ταξιδέψετε με ορισμένα είδη. Για να ενημερωθείτε για ένα συγκεκριμένο είδος, πρέπει να συμβουλευθείτε την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων αναφοράς για το εμπόριο ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την αρχή CITES της χώρας σας για να μάθετε αν χρειάζεται πιστοποιητικό για τη μεταφορά ενός συγκεκριμένου είδους.

  Σε περίπτωση εκδήλωσης κρουσμάτων ασθένειας ζώων, μπορεί να υπάρξουν και τοπικοί περιορισμοί ως προς τη μετακίνηση ζώντων ζώων και προϊόντων ζωικής προέλευσης. Αν σκοπεύετε να μεταφέρετε ζώα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές.

  Μια αληθινή ιστορία
  Ελέγχετε πάντα αν επιτρέπεται να εισάγετε στη χώρα σας προϊόντα που αγοράσατε

  Η Κάγια πήγε διακοπές στην Ελλάδα. Κατά την επιστροφή της στη Μάλτα, είχε μαζί της ένα κολιέ φτιαγμένο από το κέλυφος χελώνας θαλάσσης. Ο τελωνειακός υπάλληλος της ζήτησε άδεια για το κολιέ. Επειδή όμως η Κάγια δεν είχε άδεια, ο υπάλληλος το κατάσχεσε. Γενικά, τα διάφορα προϊόντα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο εσωτερικό των χωρών της ΕΕ. Όμως, γίνονται αυστηροί έλεγχοι στην κυκλοφορία από χώρα σε χώρα ορισμένων απειλούμενων ειδών. Την επόμενη φορά, η Κάγια θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αρχή CITES της Μάλτας για να μάθει αν για το προϊόν που θέλει να εισαγάγει απαιτείται πιστοποιητικό.


  Ζωικά προϊόντα

  Δεν υπάρχουν γενικοί περιορισμοί σχετικά με τη μεταφορά των προϊόντων αυτών όταν ταξιδεύετε εντός της ΕΕ, δεδομένου ότι όλες οι χώρες οφείλουν να τηρούν τους κοινούς αυστηρούς κανόνες κτηνιατρικού ελέγχου. Το ίδιο ισχύει όταν ταξιδεύετε από ή προς τον Άγιο Μαρίνο, την Ανδόρρα, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Ορισμένοι περιορισμοί μπορεί να ισχύουν σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων ασθενειών ζώων.

  Όταν φθάνετε σε μια χώρα της ΕΕ προερχόμενοι από χώρα που δεν περιλαμβάνεται στις προαναφερθείσες, δεν μπορείτε να μεταφέρετε προϊόντα κρέατος ή γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς επίσημα κτηνιατρικά πιστοποιητικά. Και τούτο για να μην μεταφέρονται σοβαρές ασθένειες ζώων στην ΕΕ.

  Ωστόσο, μπορείτε να μεταφέρετε παιδικό γάλα σε σκόνη, τροφές για βρέφη και τροφές για ιατρικούς λόγους - υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε σε περιορισμένες ποσότητες - για προσωπική σας χρήση - άλλα ζωικά προϊόντα, όπως προϊόντα ψαριών, σαλιγκάρια και μέλι. Επίσης, οι ταξιδιώτες που φθάνουν σε χώρες της ΕΕ από τη Γροιλανδία, την Ισλανδία ή τα Νησιά Φερόες μπορούν να μεταφέρουν μικρές ποσότητες προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων για προσωπική τους χρήση.

  Αλκοόλ, προϊόντα καπνού, μετρητά

 • Οινοπνευματώδη ποτά και προϊόντα καπνού

  Όταν ταξιδεύετε από μια χώρα της ΕΕ σε άλλη, μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας προϊόντα καπνού και οινοπνευματώδη ποτά για προσωπική χρήση, όχι όμως για μεταπώληση. Με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ, δεν χρειάζεται να αποδείξετε ότι τα προϊόντα αυτά προορίζονται για προσωπική χρήση, εφόσον οι ποσότητες που μεταφέρετε είναι μικρότερες από:
  - 800 τσιγάρα
  - 400 πουράκια
  - 200 πούρα
  - 1 κιλό καπνού
  - 10 λίτρα αλκοολούχων ποτών
  - 20 λίτρα αλκοολωμένου κρασιού
  - 90 λίτρα κρασί (συμπεριλαμβανομένων 60 λίτρων αφρώδους κρασιού κατ' ανώτατο όριο)
  - 110 λίτρα μπίρα.

  Ορισμένες χώρες σάς επιτρέπουν να μεταφέρετε μεγαλύτερες ποσότητες χωρίς να χρειάζεται να αποδείξετε ότι είναι για προσωπική σας χρήση. Ενημερωθείτε από τις εθνικές αρχές για το ποια είναι τα επιτρεπόμενα όρια.

  Αν μεταφέρετε μεγαλύτερες ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών ή προϊόντων καπνού από αυτές που επιτρέπονται για προσωπική χρήση, ενδέχεται να σας ζητηθεί:
  - να αποδείξετε ότι είναι για προσωπική σας χρήση
  - να προσκομίσετε απόδειξη αγοράς (δελτίο παραλαβής ή τιμολόγιο).

  Αν μεταφέρετε μαζί σας ποσότητες οινοπνευματωδών ποτών ή προϊόντων καπνού εντός των ορίων που προβλέπονται για προσωπική χρήση, δεν υποχρεούστε να καταβάλετε ειδικό φόρο κατανάλωσης στη χώρα της ΕΕ στην οποία πηγαίνετε. Οι κανόνες αυτοί δεν ισχύουν για τους ταξιδιώτες κάτω των 17 ετών, οι οποίοι απαγορεύεται να μεταφέρουν οινοπνευματώδη ποτά ή προϊόντα καπνού σε οποιαδήποτε ποσότητα. Επίσης, δεν μπορείτε να αγοράζετε αφορολόγητα είδη όταν ταξιδεύετε από χώρα σε χώρα της ΕΕ.

 • Μετρητά

  Αν θέλετε να ταξιδέψετε σε διάφορες χώρες της ΕΕ έχοντας μαζί σας 10.000 ευρώ ή περισσότερα σε μετρητά , ή το αντίστοιχο ποσό σε άλλο νόμισμα, θα πρέπει να ενημερωθείτε από τις τελωνειακές αρχές της χώρας εξόδου, εισόδου και διέλευσης για το αν θα πρέπει να τα δηλώσετε.

  Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε από ή προς μια χώρα της ΕΕ έχοντας μαζί σας πάνω από 10.000 ευρώ ή περισσότερα σε μετρητά (ή το αντίστοιχο ποσό σε άλλο νόμισμα) πρέπει να τα δηλώσετε στις τελωνειακές αρχές.


 • Κατηγορία: Εκδρομές και Ταξίδια | Έγραψε: woman-life (10-01-2014) | Το διάβασαν: 938

  Άλλα άρθρα με θέμα ζώα, ταξίδια, αλκοόλ, νομοθεσία:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
  website stats