Τετάρτη
22-05-2024
13:06
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Εκδρομές και Ταξίδια
Δώρα και Εκπλήξεις
Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά
Πάσχα - Ανάσταση
Άλλες γιορτές

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Δώρα - Γιορτές » Εκδρομές και Ταξίδια

Το καλοκαιρινό top ten της Ασφάλειας
Παιδάκια που στριγγλίζουν, κίνηση, οδικά έργα, καύσωνας – αν και όλοι αγαπούν τις καλοκαιρινές αποδράσεις, κάποιες φορές λόγω ειδικών συνθηκών δημιουργείται μία τεταμένη ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο στα μακρινά ταξίδια.

Αλλά η Ford έχει ετοιμάσει μερικές εξαιρετικές συμβουλές ασφάλειας για όσους πάνε καλοκαιρινές διακοπές με αυτοκίνητο, ώστε το ταξίδι να τους μείνει αξέχαστο – ακόμα κι αν τα παιδιά ρωτάνε συνεχώς ‘ακόμα δεν φτάσαμε;’ από τη στιγμή που θα μπουν στο αυτοκίνητο.

Ο Δεκάλογος Συμβουλών

• Βεβαιωθείτε ότι έχετε δέσει σωστά τη ζώνη σας. Η ζώνη ασφαλείας παραμένει το σημαντικότερο στοιχείο του εξοπλισμού προστασίας σας. Θα πρέπει να περνά γύρω από τους γοφούς και όχι από τη μέση σας. Ποτέ μην τοποθετείτε το διαγώνιο ιμάντα της ζώνης πίσω από την πλάτη ή κάτω από το βραχίονα.
• Παιδιά ύψους κάτω του 1,35m και βάρους κάτω των 36kg επιβάλλεται από το νόμο να τοποθετούνται σε παιδικά ή ενισχυμένα καθίσματα και να ασφαλίζονται. Οι ζώνες ασφαλείας πρέπει στερεώνονται στα πίσω καθίσματα– τα τελευταία μοντέλα Ford διαθέτουν τώρα βάσεις ISOfix, οι οποίες αποτελούν ένα αξιόπιστο και ισχυρό σημείο σύνδεσης αυτοκινήτου / καθισμάτων.
• Ρυθμίστε σωστά την κλίση και το ύψος όλων των προσκέφαλων.
• Αποφύγετε την τοποθέτηση αντικειμένων πάνω από το κάλυμμα του αερόσακου – απαγορεύεται η τοποθέτηση παιδικού καθίσματος με κατεύθυνση προς τα πίσω στα εμπρός καθίσματα εκτός εάν ο αερόσακος του συνοδηγού έχει απενεργοποιηθεί (για λεπτομέρειες, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης).
• Μελετήστε εκ των προτέρων. Μάθετε για την κατάσταση του αυτοκινήτου και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του. Ελέγξτε τα βασικά πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι, όπως βάθος πέλματος ελαστικού, πιέσεις ελαστικών και βεβαιωθείτε ότι οι στάθμες λαδιού και νερού είναι σωστές.
• Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, ενημερωθείτε για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της περιοχής – για παράδειγμα, σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, το γιλέκο ασφαλείας και το προειδοποιητικό τρίγωνο είναι υποχρεωτικά από το νόμο. Μάθετε τα όρια ταχύτητας και τους νόμους κυκλοφορίας που ισχύουν στις χώρες τις οποίες θα διασχίσετε. Έχετε πάντα μαζί σας άδεια οδήγησης.
• Φροντίστε να έχετε μπροστά σας αρκετό χρόνο και προγραμματίστε στάσεις καθοδόν. Προσαρμόστε την ταχύτητά σας στις οδικές συνθήκες και αφήνετε αρκετή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.
• Αποφύγετε το αλκοόλ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μην ξεχνάτε ότι στις περισσότερες Ευρωπαϊκές αγορές τα επιτρεπόμενα επίπεδα αλκοόλ διαφέρουν.
• Αν χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο, φροντίστε να ενεργοποιήσετε το hands-free πριν ξεκινήσετε. Τα τελευταία μοντέλα Ford διαθέτουν Bluetooth.
• Μην οδηγείτε κουρασμένοι. Σας συνιστούμε να κάνετε τακτικές στάσεις στα μακρινά ταξίδια.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Η Ford προσφέρει μία σειρά τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού – ευελπιστώντας να κάνει τα ταξίδια πιο απολαυστικά και λιγότερο αγχωτικά:
• Active City Stop – αυτό το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τις συγκρούσεις με χαμηλές ταχύτητες με προπορευόμενο όχημα. Λειτουργεί με ταχύτητες κάτω των 30km/h ενεργοποιώντας τα φρένα όταν οι αισθητήρες επισημάνουν ότι επίκειται σύγκρουση. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τον οδηγό στον περιορισμό των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης ή ακόμα και στην πλήρη αποφυγή της.
• Active Park Assist – ένα προηγμένο νέο σύστημα, που κατευθύνει αυτόνομα το όχημα σε χώρους παράλληλης στάθμευσης. Το σύστημα χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες υπερήχων που ανιχνεύουν κενά ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Μόλις αναγνωριστεί το κατάλληλο κενό, που μπορεί να είναι 1,2 φορά το μήκος του οχήματος, ο οδηγός ενημερώνεται και εμφανίζονται σαφείς οδηγίες στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας. Ο οδηγός ελέγχει το γκάζι και το φρένο και επιλέγει εμπρόσθια σχέση ή όπισθεν, ενώ το σύστημα διεύθυνσης ελέγχεται από το όχημα.
• Lane Departure Warning – χρησιμοποιώντας μία ψηφιακή κάμερα προσανατολισμένη προς τα εμπρός, η λειτουργία αυτή είναι σχεδιασμένη για να προειδοποιεί τον οδηγό όταν διαπιστωθεί ότι οι τροχοί του οχήματος πλησιάζουν στη σήμανση της λωρίδας, παράγοντας ένα κραδασμό στο τιμόνι. Το σύστημα της κάμερας παρακολουθεί συνεχώς τη θέση του οχήματος σε σχέση με τις σημάνσεις του δρόμου και ενεργοποιεί τον κραδασμό με εξαίρεση τις περιπτώσεις που γίνεται σαφής ελιγμός αλλαγής λωρίδας ή χρήση των φλας.
• Lane Keeping Aid – λειτουργία συμπληρωματική του συστήματος Lane Departure Warning. Αν το σύστημα ανιχνεύσει ότι οι τροχοί του οχήματος πλησιάζουν τις σημάνσεις της λωρίδας, τότε ασκεί διορθωτική ροπή διεύθυνσης στο τιμόνι, που βοηθά τον οδηγό να αναγνωρίσει τι πρέπει να κάνει για να παραμείνει στη λωρίδα.
• Traffic Sign Recognition – Χρησιμοποιεί μία κάμερα προσανατολισμένη προς τα εμπρός για την αναγνώριση οδικών σημάτων δίπλα στο δρόμο και την προβολή τους στην οθόνη πληροφοριών. Επίσης μπορεί να εκδώσει μία προειδοποίηση εάν ξεπεραστεί το όριο ταχύτητας, κάτι πραγματικά χρήσιμο σε πολυσύχναστους δρόμους.
• Auto High Beam – λειτουργία σχεδιασμένη για να ανιχνεύει πηγές φωτός μπροστά από το αυτοκίνητο και να αλλάζει από μεγάλη σε μεσαία σκάλα ώστε να μην θαμπώνονται οι οδηγοί από την ένταση των φώτων και να μεγιστοποιείται η ορατότητα στη νυχτερινή οδήγηση.
• Driver Alert– αυτό το σύστημα παρακολουθεί τη θέση το οχήματος σε σχέση με τις οδικές σημάνσεις και τις τάσεις περιστροφής του οχήματος ώστε να υπολογίζει και να απεικονίζει το επίπεδο εγρήγορσης του οδηγού. Επιπλέον, εάν το επίπεδο εγρήγορσης του οδηγού πέσει κάτω από ένα ορισμένο σημείο, το σύστημα εκδίδει μία προειδοποίηση.
• Adaptive Cruise Control – σύστημα cruise control βασισμένο σε ραντάρ που βοηθά στη διατήρηση μιας προκαθορισμένης ταχύτητας ταξιδιού και μιας προκαθορισμένης απόστασης από τα προπορευόμενα οχήματα. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει ότι το προπορευόμενο όχημα επιβραδύνει ή βρίσκεται πολύ κοντά, μειώνει αυτόματα ταχύτητα. Μόλις ο δρόμος μπροστά αδειάσει, θα επιταχύνει μέχρι να φτάσει στην προεπιλεγμένη ταχύτητα.

Και μερικές ακόμα χρήσιμες συμβουλές…

Σας ενοχλούν τα έντομα; Κάνετε ένα μακρινό ταξίδι και δεν θέλετε να βλέπετε το παρμπρίζ ή τον προφυλακτήρα γεμάτα με ψόφια έντομα μέχρι να φτάσετε; Σκουπίστε το παρμπρίζ με ένα αντιστατικό χαρτομάντιλο. Τα έντομα δεν κολλάνε εύκολα στο κρύσταλλο. Επίσης, ψεκάστε τους προφυλακτήρες με σπρέι λαδιού.
Σεντόνια: Αν το πορτμπαγκάζ σας θυμίζει λινοθήκη όταν φεύγετε για διακοπές, τότε είστε έτοιμοι. Πάρτε μαζί σας και σεντόνια – με αυτά μπορείτε να καλύψετε τα καθίσματα που θα καίνε εάν το αυτοκίνητο μείνει κάτω από τον ήλιο.
Παίζετε τένις; Κόψτε ένα μπαλάκι του τένις στη μέση και καλύψτε τον κοτσαδόρο όταν δεν τον χρησιμοποιείτε. Θα τον προστατεύει από γρατζουνιές και την υγρασία.
Μία συμβουλή από επαγγελματίες: Ξεκινάτε για την επόμενη πεζοπορία και σας ενοχλεί η αντανάκλαση του ήλιου; Ακούστε μία συμβουλή από τους ειδικούς οι οποίοι περνούν με μαύρο γράσο την περιοχή κάτω από τα μάτια τους. Βάλτε μία σταγόνα baby oil στο δάχτυλό σας, βουτήξτε το σε (κρύα) στάχτη και αλείψτε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας ώστε να μη σας ενοχλούν οι αντανακλάσεις.
Μαλακώστε το: Δεν μπορείτε να ξεκολλήστε το αυτοκόλλητο από το Λούνα Παρκ ή το παρκινγκ της παραλίας από το παράθυρό σας; Μαλακώστε το αυτοκόλλητο με λάδι μαγειρέματος πριν προσπαθήσετε να το ξεκολλήσετε.


Πηγή: www.skai.gr

Κατηγορία: Εκδρομές και Ταξίδια | Έγραψε: woman-life (05-06-2015) | Το διάβασαν: 708

Άλλα άρθρα με θέμα οδήγηση, Αυτοκίνητο, ταξίδια:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
  website stats