Κυριακή
14-04-2024
07:24
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Εκδρομές και Ταξίδια
Δώρα και Εκπλήξεις
Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά
Πάσχα - Ανάσταση
Άλλες γιορτές

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Δώρα - Γιορτές » Εκδρομές και Ταξίδια

Εκδρομές και αυτοκίνητο: 9+1 "οδηγίες ζωής"
Το Σαββατοκύριακο έφτασε!
Ευκαιρία για μια σύντομη και ιδιαίτερα πολύτιμη για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας εκδρομή. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, επιτέλους το ξεκίνημα του καλοκαιριού είναι γεγονός.

Πρώτη... οδηγία:
Όσο κι αν δεν αρέσει στους... υπναράδες της οικογένειας, ξεκινήστε πρωί. Ένας καλός βραδινός ύπνος, ένας δυνατός καφές και ελαφρύ πρωινό θα εξασφαλίσουν την άριστη απόδοσή σας στον δρόμο.

 • Μηχανικά μέρη, συντήρηση, προδιαγραφές, παθητική και ενεργητική ασφάλεια, ποιότητα κατασκευής. Δεκάδες πολύτιμα συστατικά μέρη του σύγχρονου τεχνολογικού θαύματος που λέγετε αυτοκίνητο. Κι όμως το πιο πολύτιμο στοιχείο αυτής της θαυμαστής κατασκευής παραμένει ο οδηγός. Η μειωμένη προσοχή στο δρόμο μπορεί να αποβεί μοιραία.
 • Το ταξίδι δεν είναι μια υπόθεση ρουτίνας. Όσο και αν εμπιστεύεστε τις οδηγικές σας ικανότητες η ασφαλής μετακίνηση δεν είναι ένα “παιχνιδάκι”. Μην ξεκινάτε ποτέ με εκνευρισμό. Αφήστε κατά μέρος τις διαφωνίες με την οικογένεια ή τους συνταξιδιώτες σας. Ξεκινήστε με χαμόγελο και χιούμορ. Εξασφαλίστε ένα “υγιεινό” κλίμα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Είναι στοιχείο πιο πολύτιμο από τους αερόσακους και τα υπόλοιπα μέσα προστασίας.
 • Τα παιδιά δεν είναι “κοινοί” επιβάτες. Γεμάτα ενεργητικότητα, ιδέες αλλά και δίψα για ελευθερία δε βρίσκουν καλή ιδέα την πολυτελή “φυλακή” του αυτοκινήτου. Κάντε αρκετές στάσεις για να απελευθερώσουν την ενέργεια που διαθέτουν. Δώστε τους κάτι να ασχοληθούν αφού βεβαιώσετε πως δε θα τους φέρει δυσφορία. Έχετε πάντα άφθονο δροσερό νερό και κάποιο CD με μουσική που θα τα ηρεμήσει. Οι διαρκείς παρατηρήσεις δεν είναι η καλύτερη λύση.
 • Η θέση του συνοδηγού δεν είναι κατάλληλη για ανήλικα παιδιά. Τοποθετήστε τα στο πίσω κάθισμα είτε σε ειδικό καθισματάκι είτε στα ειδικά “μπούστερ” που χρησιμοποιούνται με τις κανονικές ζώνες ασφαλείας. Θυμηθείτε, η αγκαλιά της μητέρας είναι το καλύτερο μέρος για ένα νήπιο στο σπίτι αλλά παγίδα θανάτου μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν κρατάμε ποτέ ένα παιδί στην αγκαλιά ειδικά στο μπροστινό κάθισμα.
 • Πριν από οποιαδήποτε διαδρομή ειδικά εκτός της πόλης ελέγχουμε το αυτοκίνητο. Σύστημα φρένων που περιλαμβάνει υγρά φρένων, έλεγχο εμπρός και πίσω φρένων και λειτουργία ABS, σύστημα διεύθυνσης και ανάρτηση είναι τα κύρια σημεία ενός γρήγορου τσεκ-απ. Ζητήστε ακόμη να ελεγχθεί η σωστή ρύθμιση των φώτων, ενώ και μια ματιά στην κατάσταση των ελαστικών και της ανάρτησης κρίνεται απαραίτητη.
 • Ένα αυτοκίνητο που δεν τίθεται συχνά σε λειτουργία απαιτεί τακτικό έλεγχο σε αρκετά σημεία. Ειδικά όπου υπάρχουν ελαστικά μέρη η φθορά από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας είναι σημαντική. Το ίδιο ισχύει για πολλά μηχανικά μέρη που θα χρειαστούν λίπανση, ενώ τα ελαστικά κάθε άλλο παρά ασφαλή είναι όταν δε δέχονται πιέσεις από τη χρήση.
 • Όσο κι αν νιώθουμε ασφαλείς με τα συστήματα παθητικής ασφάλειας, δεν μπορούν να μας προστατέψουν εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι αερόσακοι αποδίδουν σωστά μόνο όταν συνδυαστούν με τη χρήση της ζώνης ασφαλείας. Θυμηθείτε, σε κάθε μετακίνηση όλοι οι επιβάτες χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας όσο σύντομα και αν υπολογίζετε πως θα φτάσετε στον προορισμό σας.
 • Μικρά θαύματα της ηλεκτρονικής όπως τα κάθε λογής συστήματα που βοηθούν το αυτοκίνητο να μείνει στην πορεία του σε στροφές και απότομες μετακινήσεις δεν είναι παρά βοηθήματα για ακραίες καταστάσεις. Το αυτοκίνητο όπως καθετί στον πλανήτη υπακούει στους νόμους της Φυσικής. Η υπερβολική ταχύτητα σε κάθε οδηγική περίσταση σκοτώνει αψηφώντας τα άλματα της σύγχρονης τεχνολογίας.
 • Η κατανάλωση αλκοόλ όπως και η χρήση φαρμάκων είναι ο χειρότερος συνοδηγός σε κάθε μετακίνηση. Μην το ρισκάρετε. Ούτε ένα ποτήρι κρασί πριν από την οδήγηση. Η επήρεια του αλκοόλ δεν είναι αποτέλεσμα συνήθειας ή εξάσκηση. Μειωμένα αντανακλαστικά, περιορισμένη προσοχή στις δύο πλευρές του οδοστρώματος και υπνηλία είναι συνέπεια της χρήσης φαρμακευτικής αγωγής. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι επιβεβλημένη και μη διστάσετε να εμπιστευτείτε το τιμόνι σε κάποιον άλλο οδηγό μόλις αισθανθείτε δυσφορία.
 • Οδηγήστε με ασφάλεια!

  Τα γρήγορα αντανακλαστικά, η άριστη οδική συμπεριφορά και η πολύχρονη εμπειρία στο τιμόνι δεν αποτελούν εγγύηση ότι μπορείτε να είστε 100% ασφαλείς στους δρόμους, εντός και εκτός πόλης. Όσο καλός ή καλή οδηγός κι αν είστε, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαύεστε. Παρακάτω αναφέρουμε μερικές πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οδηγείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

 • Σωστή στάση σώματος στο κάθισμα
  Επιδιώξτε να σχηματίζει το σώμα σας γωνία 90 μοιρών στο κάθισμα. Σύρετε το κάθισμα μπροστά τόσο, ώστε το πόδι σας, όταν έχετε πατημένο τέρμα το φρένο ή το συμπλέκτη να είναι ελαφρά λυγισμένο. Μόνον έτσι θα μπορέσετε να φρενάρετε εγκαίρως σε περίπτωση ανάγκης. Το άνω άκρο του προσκέφαλου στο κάθισμά σας πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με το πάνω μέρος του κεφαλιού σας. Φροντίστε ώστε τα χέρια σας στο τιμόνι να είναι στη θέση “9” και “15” σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού και ο αντίχειράς σας να μην περικλείει το τιμόνι. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να τραυματιστεί το χέρι σας όταν ανοίξει ο αερόσακος.

 • Παρακολουθείτε συστηματικά την κίνηση
  Προκειμένου να αντιληφθείτε εγκαίρως τους κινδύνους και να τους προλάβετε, παρακολουθείτε με προσοχή την κυκλοφορία. Δείξτε αυτοσυγκέντρωση ακόμα και αν σας είναι δύσκολο. Απενεργοποιήστε το κινητό σας και επικεντρώστε την προσοχή σας μπροστά στο δρόμο, ακόμα και όταν ο συνοδηγός σας διηγείται κάποια εύθυμη ιστορία. Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να προσέχετε μόνον τον προφυλακτήρα του προπορευόμενου οχήματος, αλλά και 50 μέτρα πιο μπροστά.

 • Δημιουργήστε χώρο ελιγμού
  Αυτό σημαίνει ότι πορευόσαστε κανονικά μέχρι το εμπόδιο ή το στένωμα του δρόμου πριν αλλάξετε λωρίδα.
  Αν έχετε εκνευριστεί από κάτι, τότε μην πιάσετε το τιμόνι πριν να ηρεμήσετε. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αποβάλλετε τον επιθετικό τρόπο οδήγησης. Να τηρείτε πάντα αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και να υπολογίζετε πάντοτε και ότι οι άλλοι μπορεί να κάνουν λάθος.

 • Πρέπει να γνωρίζετε καλά το αυτοκίνητό σας
  Μόνον όταν είστε εξοικειωμένοι με το αυτοκίνητό σας μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οδηγείτε με ασφάλεια. Έτσι είναι απολύτως απαραίτητο να γνωρίζετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματός σας και αν αυτό διαθέτει ABS και ESP, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας τους.

 • Κατηγορία: Εκδρομές και Ταξίδια | Έγραψε: woman-life (14-05-2009) | Το διάβασαν: 2255

  Άλλα άρθρα με θέμα οδήγηση, Αυτοκίνητο, ταξίδια:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
  website stats