Τρίτη
28-06-2022
18:19
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Χτίζουμε καριέρα
Η γωνιά του φοιτητή
Αυτό το ξέρατε?

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Καριέρα - Σπουδές » Χτίζουμε καριέρα

Δουλειές που μπορείς να κάνεις από το σπίτι
Οι πιο πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να δουλέψουν από το σπίτι κάποια στιγμή. Χωρίς γεμάτα τρένα, κίνηση στον δρόμο που πρέπει να αντιμετωπιστεί, απλά ο καθημερινός περίπατος από το υπνοδωμάτιο στο γραφείο του σπιτιού.

Η Κλερ Μπουρντέτ, ιδρύτρια του fynkyangel.co.uk, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η δουλειά από το σπίτι μπορεί να είναι απαιτητική κάποιες φορές, όμως σου δίνει τον έλεγχο και την ελαστικότητα του χρόνου για να ασχοληθείς με τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους σου. Όταν δουλεύεις για έναν τομέα με τον οποίον είσαι παθιασμένος, τότε θα είσαι σίγουρα καλός και αυτό αποφέρει πλούτο». Αν όντως τελικά αποφασίσεις να δουλέψεις από το σπίτι, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Να φυλάγεσαι από ψεύτικες δουλειές που υπόσχονται τρελά κέρδη μέχρι και 24.000 ευρώ τον μήνα! Μπορεί να πρέπει να πληρώσεις εγγραφή, τα έξοδα γραφικής ύλης και στο τέλος να μην πάρεις ούτε μια δεκάρα. Μια εκπρόσωπος Τύπου της Σκοτσέζικης Ένωσης Καταναλωτών αναφέρει σχετικά: «Όταν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον είναι». Γνήσιες δουλειές από το σπίτι δεν θα ζητήσουν ποσό εγγραφής.

Αν φτιάξεις γραφείο στο επιπλέον σου υπνοδωμάτιο μίλα με τον ασφαλιστή σου. Για κάποιους θα είσαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου, μια και τοποθετώντας ακριβά μηχανήματα το σπίτι σου μετατρέπεται σε στόχο για κλέφτες. Άλλοι θεωρούν ότι μειώνονται οι κίνδυνοι για διάρρηξη, μια και είσαι εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει να αναλάβεις τη φορολογική σου δήλωση και την ασφάλεια υγείας σου. Σιγουρέψου ότι έχεις προσλάβει έναν καλό λογιστή ή, αν είσαι πολύ καλά οργανωμένος, μπορείς να τη συμπληρώνεις μόνος σου. Μπορείς να διεκδικείς ένα κομμάτι από τα οικιακά έξοδα, αλλά να θυμάσαι να τηρείς τα σχετικά αρχεία, όπως για παράδειγμα τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς. Και μια τελευταία προειδοποίηση: μπισκότα. Όταν δουλεύεις στο σπίτι είναι πολύ εύκολο να συνεχίσεις να τρυπώνεις μέσα στην κουζίνα.

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στο τι σου ταιριάζει να κάνεις:

Ελεύθερος συγγραφέας
Μπορείς να παίζεις με τις λέξεις; Οι συγγραφείς μπορούν να παράγουν μια ποικιλία δημιουργικής δουλειάς, όπως μυθιστορήματα, μικρές ιστορίες, παιδικά βιβλία, θεατρικά και ποίηση. Επίσης, γράφουν κυρίως άρθρα για εφημερίδες και περιοδικά, βιογραφίες ή εκπαιδευτικά βιβλία και υλικό για ραδιόφωνο, τηλεόραση και ταινίες. Μπορείς είτε να επιλέξεις το θέμα σου είτε να σου ανατεθεί.

Διακοσμητής εσωτερικού χώρου
Έχεις δημιουργικό πνεύμα; Σαν διακοσμητής εσωτερικού χώρου θα σχεδιάζεις και θα οργανώνεις το εσωτερικό τόσο καινούργιων όσο και ήδη υπαρχόντων κτιρίων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ιδιωτικά σπίτια και κτίρια, όπως γραφεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια και μαγαζιά. Επίσης θα συμβουλεύεις για τα σωστά χρώματα και υφάσματα, θα προετοιμάζεις προϋπολογισμούς και ίσως χρειαστεί να προτείνεις ανθρώπους που θα διεκπεραιώνουν τη δουλειά.

Εικονογράφος
Έχεις ταλέντο στη ζωγραφική; Θα μπορούσες να δημιουργήσεις σχέδια, πίνακες ή σχεδιαγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν να γίνει ένα προϊόν πιο ελκυστικό ή πιο κατανοητό. Οι εικονογράφοι δουλεύουν για ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων, που περιλαμβάνει βιβλία, έντυπα, ευχετήριες κάρτες, διαφημιστικά και συσκευασίες και αναλυτικά τεχνικά διαγράμματα για βιομηχανίες.

Μεταφραστής
Έχεις ευχέρεια λόγου σε μια ξένη γλώσσα; Οι μεταφραστές μετατρέπουν το γραπτό κείμενο μιας γλώσσας σε μια άλλη. Θα μπορούσες να μεταφράσεις επιστημονικό, τεχνικό ή υλικό μάρκετινγκ, νομικά αρχεία, ταξιδιωτικούς οδηγούς, μυθιστορήματα ή διαδικτυακούς χώρους, για παράδειγμα.

Συνεντεύξεις για έρευνα αγοράς
Πώς είναι οι διαπροσωπικές σου σχέσεις; Αυτές οι συνεντεύξεις δίνονται από εταιρίες έρευνας αγοράς και οργανισμούς κοινωνικής έρευνας και συλλέγουν πληροφορίες και απόψεις για το τι αρέσει και τι δεν αρέσει στους καταναλωτές. Χρησιμοποιούνται έτοιμα ερωτηματολόγια και έρευνες τα οποία συμπληρώνονται είτε από το τηλέφωνο είτε με συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο. Η έρευνα αναθέτεται συνήθως από εταιρίες, κυβερνήσεις ή δημοσκοπήσεις.

Φύλαξη παιδιών
Σου αρέσει να είσαι με παιδιά; Η φύλαξη παιδιών γίνεται στο σπίτι τους όσο οι γονείς είναι στη δουλειά. Αυτό θα μπορούσε να κρατήσει όλη μέρα για παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ για τα μεγαλύτερα οι ώρες είναι μετά το σχολείο ή κατά τις διακοπές τους.

Δημιουργός εικόνας
Έχεις αίσθηση του στυλ; Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τη γνώση σου και το ταλέντο σου για να συμβουλέψεις σε προσωπικό ή εταιρικό επίπεδο όλες τις διαστάσεις της προσωπικής εμφάνισης. Για παράδειγμα, σε επίπεδο χρωμάτων θα μπορούσες να επιλέξεις σωστούς συνδυασμούς σε μακιγιάζ και ντύσιμο. Ή ακόμη και να βοηθήσεις με τη γλώσσα του σώματος και τη σωστή συμπεριφορά.

Δάσκαλος μουσικής
Παίζεις κάποιο όργανο; Σαν δάσκαλος ιδιαιτέρων θα μπορούσες να διδάξεις όλα τα επίπεδα είτε στο σπίτι σου είτε στο σπίτι του μαθητή. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις πιστοποίηση δασκάλου (αν και οι πιο πολλοί έχουν), όπως δίπλωμα δασκάλου ή ερμηνευτή από αναγνωρισμένο κολέγιο. Η Ένωση Μουσικών μπορεί να σε ενημερώσει για τα σωστά δίδακτρα.

Οικονόμος
Θέλεις να δουλέψεις από το σπίτι άλλα όχι απαραίτητα στο δικό σου; Οι οικονόμοι φροντίζουν τα σπίτια και τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων κατά την απουσία τους και έτσι απολαμβάνουν την αλλαγή σκηνικού για λίγες μέρες ή ακόμη και εβδομάδες!

Στατιστικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι ανήκουν στους πιο χαρούμενους, υγιείς και πλούσιους ανθρώπους της Μεγάλης Βρετανίας. Εσύ, λοιπόν, τι περιμένεις;

kariera.gr
careerbuilder.com

Κατηγορία: Χτίζουμε καριέρα | Έγραψε: woman-life (22-07-2009) | Το διάβασαν: 5548

Άλλα άρθρα με θέμα καριέρα:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats