Κυριακή
16-01-2022
12:56
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Ψυχολογία
Η διατροφή μας
Δίαιτα και βάρος
Υγεία πάνω απ' όλα
Άσκηση και γυμναστική

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Υγεία - Διατροφή » Υγεία πάνω απ' όλα

Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 4o)
Νικήστε τις 7 αιτίες της γήρανσης: Στα δύο προηγούμενα μέρη επισημάνθηκαν οι έξι πρώτοι υπαίτιοι γήρανσης καθώς και οι τρόποι φυσικής αντιμετώπισής τους.

Έβδομη στρατηγική αντιγήρανσης, η ενίσχυση των αγγείων μας. Τα ασθενή, ευάλωτα αγγεία είναι ίσως το πιο υποτιμημένο θέμα στην όλη αντιμετώπιση των εμφραγμάτων, του καρκίνου και των εγκεφαλικών. Όταν τα αγγεία μας χάσουν τη αντοχή και την ελαστικότητά τους, παθαίνουν εύκολα μικρορήξεις. Αυτές τις καταλαβαίνει το ανοσολογικό (αμυντικό) μας σύστημα και πηγαίνει γρήγορα όπως όπως να τις καλύψει. Κινητοποιείται η διαδικασία της φλεγμονής και μια σειρά από καλυπτήριες ουσίες, μεταξύ των οποίων είναι και η χοληστερίνη.

Το τέλος αυτής της διαδικασίας μπορεί να είναι αίσιο ή απαίσιο. Το αίσιο σενάριο είναι να επικαθήσουν σαν έμπλαστρο στην εστία της ρήξης-φλεγμονής οι καλυπτήριες ουσίες και από πάνω τους να γίνει ασβεστοποίηση της αθηρωματικής αυτής πλάκας. Τότε προκύπτουν οι λεγόμενες σταθερές αθηρωματικές πλάκες. Αυτές προκαλούν πόνο και σφίξιμο του στήθους στην προσπάθεια (σταθερή στηθάγχη), αλλά δεν προκαλούν έμφραγμα. Είναι αυτές οι αθηρωματικές πλάκες που θα δει ο καρδιολόγος σας στις στεφανιογραφίες και τα άλλες απεικονιστικές εξετάσεις της καρδιάς σας και που δεν συνεπάγονται σοβαρό κίνδυνο εμφράγματος.

Υπάρχει και το απαίσιο σενάριο: Όταν μέσα μας συμβαίνει ανεξέλεγκτη ανεπαίσθητη φλεγμονή (βλέπε τον πέμπτο υπαίτιο γήρανσης στο προηγούμενο άρθρο), δημιουργείται στο σημείο της μικρορήξης του αγγείου μια προσωρινή ευάλωτη αθηρωματική κάψα που, πριν καν προλάβει να καλυφθεί από καλυπτήριες ουσίες όπως η χοληστερίνη, σπάει και εκεί στα γρήγορα σχηματίζεται ένας θρόμβος στην προσπάθεια του σώματος να περιορίσει την αιμορραγία.

Όσο πιο εύκολα πήζει το αίμα μας τόσο πιο εύκολα σχηματίζεται ο θρόμβος. Ο θρόμβος αυτός στην πρώτη ευκαιρία θα φύγει από την αρχική εστία όπου δημιουργήθηκε και θα πάει να σφηνωθεί σε όποιο αγγείο βρει πιο κάτω, και να’ σου το έμφραγμα!

Αυτό εξηγεί και το γιατί οι μισοί που παθαίνουν έμφραγμα έχουν φυσιολογικές ή χαμηλές τιμές χοληστερίνης! Από που άρχισαν όλα; Μα από το ευάλωτο αδύναμο αγγείο. Έτσι χάνουν τον πόλεμο της καρδιάς και οι διαβητικοί, λόγω της μικροαγγειοπάθειας. Ίδιος είναι και ο μηχανισμός για τα ισχαιμικά εγκεφαλικά. Στα άλλα, τα αιμορραγικά εγκεφαλικά, υπάρχουν αγγεία που δεν αντέχουν την αύξηση της πίεσης του αίματος και ρήγνυνται.

Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι η ποιότητα των αγγείων μας σχετίζεται και με τον καρκίνο. Ξέρετε, ο πόλεμος με τον καρκίνο χάνεται στο πεδίο των μεταστάσεων. Δηλαδή οι άνθρωποι δεν φεύγουν αδόκητα από τις αρχικές καρκινικές εστίες αλλά από όλα τα προβλήματα που προκαλεί η γενικευμένη διασπορά του καρκίνου παντού στο σώμα.

Όμως για να καταφέρουν τα καρκινικά κύτταρα να ξεφύγουν από την αρχική εστία και να διασπαρούν, πρέπει πρώτα να διατρυπήσουν το συνδετικό ιστό των οργάνων μας, κατόπιν τα αγγεία και να καταφέρουν να μπουν μέσα σε αυτά, οπότε θα κυκλοφορήσουν με το αίμα και θα πάνε να στήσουν αποικίες παντού. Αν ο συνδετικός ιστός και τα αγγεία μας είναι ισχυρά, αυτό δυσκολεύει πολύ τη διέλευση των καρκινικών κυττάρων, και άρα τις μεταστάσεις!

Υπάρχουν έξυπνες εξετάσεις με τις οποίες μπορούμε να γνωρίζουμε όλα όσα αναφέρθηκαν. Μπορούμε με προηγμένη κολλαγονομετρία και μέτρηση ελαστικότητας να δούμε τι ποιότητα έχουν τα αγγεία μας, μπορούμε με προηγμένη μέτρηση του δείκτη στεφανιαίας ασβεστοποίησης να ξέρουμε αξιόπιστα τι έκταση παίρνει η αθηρωμάτωση στα αγγεία μας πριν την ανακαλύψει ο νεκροτόμος. Μπορούμε να μετρήσουμε συγκεκριμένους νέους δείκτες στο αίμα μας για να δούμε πόση τάση για φλεγμονή και θρόμβωση υπάρχει στα αγγεία μας.

Η ιατρική αντιγήρανσης χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φυσικών θρεπτικών θεραπευτικών που συμβάλλουν ανυπολόγιστα στην αντοχή και ελαστικότητα των αγγείων μας. Πολύ σπουδαίο ρόλο σε αυτό παίζουν και εκείνες οι ορμόνες που ενισχύουν τα αγγεία και το συνδετικό μας ιστό. Επίσης, μέσα στη φύση υπάρχουν καταπληκτικά θεραπευτικά που φροντίζουν ώστε το αίμα μας να ρέει σωστά και να μην σχηματίζει θρόμβους τόσο εύκολα.

Στο επόμενο άρθρο θα μιλήσουμε για το πρώτο από τα δύο θεμέλια της υγείας μας, το αντιστρες.

Πηγή: skai.gr


Διαβάστε επίσης:

 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 1o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 2o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 3o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 5o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 6o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 7o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 8o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 9o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 10o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 11o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 12o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 13o) • Κατηγορία: Υγεία πάνω απ' όλα | Έγραψε: woman-life (26-12-2009) | Το διάβασαν: 1947

  Άλλα άρθρα με θέμα υγεία:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats