Υλικά:
1 λίτρο χυμό μήλου 1 ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού 1/4 ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι 2 ξυλάκια κανέλλας 5 "μπουμπούκια" γαρύφαλλο 1-2 cm ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
Προετοιμασία:
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε χυμό μήλου, πορτοκαλιού και λεμονιού. Προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί το μέλι. 2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ζεσταίνουμε το μείγμα. Ύστερα το περνάμε από σίτα. 3. Σερβίρουμε το ρόφημα ζεστό σε γυάλινα ποτήρι, γαρνιρισμένο με φέτες ή φλούδα λεμονιού.
|