Τετάρτη
15-01-2025
10:50
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Χτίζουμε καριέρα
Η γωνιά του φοιτητή
Αυτό το ξέρατε?

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Καριέρα - Σπουδές » Χτίζουμε καριέρα

Οδηγός προαγωγής
Η αναρρίχηση στην επαγγελματική κλίμακα απαιτεί σκληρή δουλειά, καλό συγχρονισμό και λίγη τύχη. Θα ήταν υπέροχο αν τα πτυχία σας, οι ικανότητές σας και οι κριτικές για τις επιδόσεις σας, σας άνοιγαν δια μαγείας τις πόρτες για μια ανώτερη θέση. Αλλά η ζωή δεν μας δίνει πράγματα έτσι απλόχερα. Θα πρέπει να σχεδιάσετε και να εκτελέσετε ένα αποτελεσματικό σχέδιο.
Το ΜΕΝ 24 σας παρουσιάζει 10 απλά βήματα που αν τα ακολουθήσετε, θα έχετε την προαγωγή στο τσεπάκι σας.

1. Μάθετε τέλεια την τωρινή σας δουλειά
Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να κάνετε τη δουλειά που έχετε τώρα για όλη σας τη ζωή, δώστε σε αυτήν τον καλύτερο εαυτό σας. Παρακολουθήστε από κοντά αυτά που έχετε πετύχει. Βρείτε τρόπους να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Κάντε προτάσεις για τη μείωση του κόστους, αφού πρώτα κάνετε μια εμπεριστατωμένη έρευνα. Δεχτείτε σαν κάτι θετικό την εποικοδομητική κριτική. Να είστε πάντα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε κατάσταση χωρίς να κρατάτε αμυντική στάση, χωρίς να κατηγορείτε άλλους και χωρίς να καταστρέψετε το επαγγελματικό σας προφίλ.

2. Προσφερθείτε να αναλάβετε επιπλέον (πολύτιμες) αποστολές
Σχεδιάστε την στρατηγική σας. Μερικές φορές είναι καλύτερα να αναλάβετε μια σειρά από μικρότερες εργασίες, μαζί με τον καθημερινό φόρτο εργασίας σας, αντί για ένα εντυπωσιακό μεγάλο project. Ενώ οι υπόλοιποι θα συναγωνίζονται για το ποιος θα αναλάβει τις πιο αναγνωρισμένες εργασίες, εσείς θα αποδεικνύετε την αξία σας φέρνοντας αποτελεσματικά εις πέρας τις λιγότερο επιθυμητές.

3. Κάντε το αφεντικό σας να φαίνεται επιτυχημένο
Ακόμα κι αν δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα τον διευθυντή σας, θέστε σαν προσωπικό σας στόχο να πείσετε τους πάντες ότι το τμήμα σας είναι πετυχημένο. Όταν το αφεντικό σας πάρει προαγωγή, κάποιος θα πρέπει να πάρει τη θέση του. Και που ξέρετε; Μπορεί να είστε εσείς! Αν σας θεωρούν πεπειραμένο, ειδικευμένο και ενδιαφερόμενο, θα σας βλέπουν σαν κάποιον που αξίζει την προαγωγή. Απλά, προσέξτε να μην δίνετε την εντύπωση ότι προσπαθείτε να κερδίσετε την εύνοια του διευθυντή και μην είστε διαρκώς κολλημένοι πάνω του. Αν απολυθεί για ανικανότητα, δεν θέλετε να σας πάρει κι εσάς η μπάλα.

4. Να έχετε καλή σχέση με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού
Κάνοντας παρέα με άτομα από το προσωπικό, θα έχετε την ευκαιρία να πληροφορηθείτε άμεσα για το άνοιγμα μιας θέσεως. Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μπορεί ακόμα να σας συμβουλεύσει για τις διαθέσιμες ευκαιρίες κατάρτισης. Κάντε γνωστό σε όλους ότι έχετε μακροπρόθεσμους στόχους για την εταιρία. Όταν θα αποφασίζουν σε ποιον θα δοθούν επαγγελματικές ευκαιρίες ανέλιξης, σίγουρα θέλετε να είστε στη λίστα με τους επίλεκτους του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού.

5. Διατηρείστε καλές σχέσεις με το προσωπικό
Σίγουρα δεν θα συμπαθείτε τους πάντες στο γραφείο σας. Αλλά κανείς δεν χρειάζεται να το ξέρει. Να είστε ευγενικοί, διακριτικοί και να σέβεστε τους άλλους. Να δουλεύετε με ομαδικό πνεύμα και να μοιράζεστε τους επαίνους με τους υπόλοιπους. Και προσοχή στη φήμη σας: Κρατήστε τις προσωπικές σας σχέσεις μυστικές και ποτέ μην κάνετε ή μην πείτε κάτι στο γραφείο, σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι ή σε πάρτυ της εταιρίας, για το οποίο θα μετανιώσετε αργότερα.

6. Αφήστε τις ηγετικές σας ικανότητες να διακριθούν
Προκειμένου να αναρριχηθείτε στην επαγγελματική κλίμακα χρειάζεται να επιδείξετε ένα ισχυρό προφίλ, το οποίο θα δείχνει ότι είστε γεννημένοι ηγέτες. Ενθαρρύνετε τους άλλους στο γραφείο, αναγνωρίστε τα ιδιαίτερα επιτεύγματά τους και, περιστασιακά, οργανώστε εξόδους με συναδέλφους σας. Το να προτείνετε να πάτε για ένα ποτό μετά τη δουλειά, μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο εύκολα μια ομάδα.

7. Προετοιμάστε το διάδοχό σας
Αν είστε ο μοναδικός που έχετε κάποιες αρμοδιότητες, υπάρχει φόβος να κάνετε την ίδια δουλειά για πάντα. Μοιραστείτε με άλλους τις γνώσεις και την εμπειρία σας. Όταν φεύγετε για διακοπές, ζητήστε από κάποιους άλλους να αναλάβουν κάτι που θα κάνατε εσείς και διδάξτε τους πώς να το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο.

8. Βρείτε έναν σύμβουλο
Βρείτε κάποιον που να εμπιστεύεστε, κατά προτίμηση ένα παλαιότερο διευθυντή με πολύ εμπειρία και καλές διασυνδέσεις. Ζητήστε τη συμβουλή του. Συζητήστε μαζί του τους επαγγελματικούς σας στόχους και σχεδιάστε την στρατηγική σας. Μερικές φορές είναι αναγκαίο να αλλάξετε πορεία προκειμένου να αποκτήσετε μια διαφορετική εμπειρία, για να επιστρέψετε αργότερα στο χώρο που προτιμάτε, αλλά σε ανώτερη θέση.

9. Να είστε πάντα έτοιμοι
Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σας χτυπήσει την πόρτα η ευκαιρία. Αν συναντήσετε τυχαία κάποιον ανώτερο, συστηθείτε κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να θέλει να μάθει περισσότερα για εσάς. Όταν δικτυώνεστε ή συναντάτε πελάτες, σίγουρα θέλετε να σας θυμούνται για τους σωστούς λόγους. Ποτέ μην καυχηθείτε για τις ικανότητές σας και μην γίνετε πιεστικοί. Η φιλοδοξία είναι ένα αξιοθαύμαστο γνώρισμα, αλλά μπορεί να αποδειχθεί κάτι εξαιρετικά αρνητικό, αν θεωρηθείτε φιγουρατζής.

10. Προσοχή στο timing
Συνήθως, είναι καλύτερα να μην ζητάτε προαγωγή. Αποφύγετε να το αναφέρετε όταν καταλαβαίνετε ότι το αφεντικό σας είναι αγχωμένο επειδή πρέπει να προλάβει μια προθεσμία. Επιλέξτε έξυπνα τη στιγμή που θα το πείτε και γνωστοποιήστε σε όλους ότι αισθάνεστε έτοιμοι να αναλάβετε επιπλέον ευθύνες.

Μην δίνετε την εντύπωση ότι βιάζεστε να πάρετε αύξηση και νέο τίτλο. Να είστε υπομονετικοί. Τις προαγωγές δεν τις παίρνουμε έτσι απλά. Δεν μπορεί να περιμένετε να σας προσφέρουν την προαγωγή βασιζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στην αξία, τις δυνατότητες και την παλαιότητά σας. Θα υπάρξουν φορές που κάποιος εμφανώς λιγότερο ικανός θα πάρει τη θέση που πιστεύετε ότι αξίζετε. Μην παραιτηθείτε με παιδιάστικα ξεσπάσματα θυμού, γιατί θα τους αποδείξετε ότι ποτέ δεν ήσασταν το σωστό πρόσωπο για τη δουλειά. Παραμείνετε στη θέση σας και συνεχίστε να ακολουθείτε τις συμβουλές μας. Μπορεί να χηρέψει μια ακόμα καλύτερη θέση ή αυτός που σας πήρε την προαγωγή να αποτύχει και να προαχθείτε εσείς.

Παραμείνετε επικεντρωμένοι στους μακροπρόθεσμους επαγγελματικούς σας στόχους. Διατηρείστε την ακεραιότητά σας, την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και συνεχίστε να προσπαθείτε. Και να θυμάστε, το αν θα πάρετε τελικά την προαγωγή εξαρτάται από εσάς.


www.oneman.gr

Κατηγορία: Χτίζουμε καριέρα | Έγραψε: woman-life (15-08-2013) | Το διάβασαν: 731

Άλλα άρθρα με θέμα καριέρα:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2025 - Site managed by uCoz
    website stats