Τρίτη
07-02-2023
17:45
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Χτίζουμε καριέρα
Η γωνιά του φοιτητή
Αυτό το ξέρατε?

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Καριέρα - Σπουδές » Χτίζουμε καριέρα

Πως θα βρω δουλειά;
Αυτό το ερώτημα μας έχει απασχολήσει όλους κατά καιρούς στην ζωή μας. Η επαγγελματική μας αποκατάσταση είναι κάτι που μας βασανίζει ειδικότερα όταν βρισκόμαστε σε νεότερες ηλικίες και ειδικότερα όταν δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη εργασιακή εμπειρία ή προσόντα που θα μας δώσουν τον κλειδί για μια άμεση πρόσληψη. Πολλές φορές λόγος για το οποίο οι επαγγελματικές μας ευκαιρίες περιορίζονται είναι η κακή χρονική συγκυρία στην οικονομία ή στην συγκεκριμένη αγορά εργασίας για την οποία ενδιαφερόμαστε. Δεν πρέπει όμως να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Σας παραθέτουμε μερικούς τρόπους που θα αυξήσουν τις πιθανότητες σας για την εξεύρεση δουλειάς.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση είναι η αυτοαξιολόγηση. Πρέπει να μετρήσουμε τα προσόντα μας, να βεβαιωθούμε για τις δυνατότητες μας, να καταλήξουμε στο τι πραγματικά μας ενδιαφέρει και τι όχι και να απευθυνθούμε έτσι ώριμα στην ανάλογη αγορά εργασίας προετοιμάζοντας ένα σωστό και ακριβές βιογραφικό σημείωμα το οποίο και θα προωθήσουμε μαζί με μια ανάλογη επιστολή σε όλες τις εταιρείες που σχετίζονται με το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει. Η σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές τις οποίες και θα αναλύσουμε σε σχετικό άρθρο.

Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώσουμε γνωστούς και φίλους ότι ψάχνουμε για δουλειά. Πολλές φορές οι καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες προκύπτουν από γνωριμίες και δεν δημοσιεύονται πουθενά γι αυτό καλό είναι να φροντίζουμε να ενημερώνουμε ότι ψάχνουμε για δουλειά , ποτέ δεν ξέρει κανείς από που μπορεί να δημιουργηθεί μια καλή ευκαιρία.

Ανοίξτε την εφημερία και διαβάστε τις αγγελίες. Το internet επίσης αποτελεί μια πολύ σημαντική πηγή αγγελιών. Απευθυνθείτε στις σελίδες www.kariera.gr ή www.skywalker.gr που είναι εξειδικευμένα sites αγγελιών εξεύρεσης εργασίας.
Δικτυωθείτε! Εάν είσαστε απόφοιτοι κάποιου συγκεκριμένου κλάδου εγγραφείτε στο ανάλογο επιμελητήριο, γνωρίστε συναδέλφους, παρακολουθήστε σεμινάρια ή διαλέξεις που αφορούν τον κλάδο σας και γνωρίστε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που μπορούν να σας ανοίξουν πόρτες για επαγγελματική αποκατάσταση.
Στην περίπτωση που θα κληθείτε για συνέντευξη θα πρέπει να είσαστε προετοιμασμένοι να αντεπεξέλθετε στα ερωτήματα που πιθανό να σας τεθούν ενώ παράλληλα θα πρέπει να είσαστε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον κλάδο σας. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε πως να ντυθείτε ή πως να συμπεριφερθείτε κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης. Το θέμα της παρουσίας στην συνέντευξη θα αναλυθεί σε ειδικό άρθρο γιατί αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους παράγοντες σε μια πρόσληψη. Δίνετε πάντα την εντύπωση ότι είσαστε έτοιμοι να γίνεται μέλος μιας ομάδας και ότι έχετε πολλά να προσφέρετε.Eπίσης φροντίστε να στείλετε μια ευχαριστήρια επιστολή σε περιπτώσεις που σας έγινε συνέντευξη αλλά δεν προσληφθήκατε. Η ευγένεια σας και η επαγγελματική σας συμπεριφορά μπορεί να σας ωφελήσουν σε μια άλλη περίπτωση που ο ίδιος εργοδότης μπορεί να έχει διαθέσιμη εργασία που να σας ταιριάζει. Επίσης , κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης φροντίστε να ρωτάτε ερωτήσεις που να αφορούν την συγκεκριμένη θέση δείχνοντας έτσι ενδιαφέρον και εξυπνάδα.

Τέλος, σε περίπτωση που σας καλέσουν για μια δεύτερη συνέντευξη μην απορρίπτετε όλες τις άλλες πιθανές προτάσεις που μπορεί να έχετε γιατί έτσι κλείνετε πόρτες στην περίπτωση που η δεύτερη συνέντευξη δεν οδηγήσει στην επιθυμητή πρόσληψη.

Μην χάνετε τι κουράγιο σας. Σίγουρα στα πολλά όχι θα ακούσετε και ένα ναι που θα είναι αρκετό για να σας χαρίσει την ώθηση προς την επιτυχία. Ποτέ μην απογοητεύεστε, ποτέ δεν ξέρετε από που μπορεί να έρθει η δικιά σας ευκαιρία! Καλή επιτυχία!

sxeseis.gr

Κατηγορία: Χτίζουμε καριέρα | Έγραψε: woman-life (12-11-2013) | Το διάβασαν: 642

Άλλα άρθρα με θέμα καριέρα:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2023 - Site managed by uCoz
  website stats