Τετάρτη
29-06-2022
02:44
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Ψυχολογία
Η διατροφή μας
Δίαιτα και βάρος
Υγεία πάνω απ' όλα
Άσκηση και γυμναστική

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Υγεία - Διατροφή » Υγεία πάνω απ' όλα

Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 11o)
Ποια είναι η συχνότερη ορμονική εκτροπή που κλέβει αθόρυβα τη σωματική, ψυχική και διανοητική υγεία μας και προκαλεί ένα σωρό ανεξήγητα παράπονα, ασθένειες και κακά αποτελέσματα εξετάσεων; Στα προηγούμενα άρθρα πραγματευτήκαμε ένα σπουδαίο εχθρό της υγείας που δεν σας είπαν, την ομοκυστεϊνη. Εκεί αναφέρθηκε ότι τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεϊνης προκαλούνται ή/και συνοδεύονται –πέραν των άλλων- και από συγκεκριμένες ορμονικές εκτροπές. Μια από τις συχνότερες από αυτές τις εκτροπές -και που σχεδόν πάντα περνάει απαρατήρητη μέχρις ότου μας έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο σώμα, την ψυχή και τη διάνοια- είναι αυτή που θα πραγματευτούμε τώρα.

Το κατά πόσο τα κύτταρά μας και άρα όλο μας το σώμα θα οξυγονώνονται, θα αιματώνονται και θα αναπνέουν επαρκώς εξαρτάται κυρίως από μια αφάνταστης σπουδαιότητας ορμόνη, δηλαδή από το κατά πόσο η ορμόνη αυτή θα καταφέρνει να μπαίνει επαρκώς μέσα στα κύτταρά μας. Και όχι μόνο αυτό: αν λείπει η δράση της συγκεκριμένης αυτής ορμόνης μέσα στα κύτταρά μας τότε τα σκουπίδια από τη ζωή του κυττάρου δεν απομακρύνονται και συσσωρεύονται μέσα ή ακριβώς απέξω από το κύτταρο. Επίσης ούτε οι φούρνοι των κυττάρων μας καίνε ενέργεια ούτε φτιάχνουμε τους πολύτιμους νευροδιαβιβαστές για να λειτουργούμε ψυχικά και διανοητικά. Στην πράξη, η ορμονική αυτή διαταραχή σημαίνει 1/6 με 1/8 λιγότερη και υποβαθμισμένης ποιότητας ζωή! Τρεις με τέσσερις ώρες λιγότερη ζωή κάθε μέρα!

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ενώ τις συντριπτικά περισσότερες φορές τα όποια παράπονα και αρρώστιες έχουμε οφείλονται σε συγκεκριμένες ορμονικές εκτροπές, ο τρόπος που συμβατικά αντιμετωπίζονται τα ζητήματα αυτά της υγείας μας είναι με χημικά φάρμακα που απλώς και μόνο καταστέλλουν κάποια από τα συμπτώματα, αλλά προκαλούν βλαβερές παρενέργειες για τις οποίες κατόπιν δίνονται κι άλλα χημικά φάρμακα που με τη σειρά τους θα προκαλέσουν κι άλλες παρενέργειες, οπότε κι άλλα φάρμακα κ.ο.κ. Από την άλλη, συχνά αντιμετωπίζονται με το χειρουργικό νυστέρι (επισήμως πάνω από 40% των χειρουργικών επεμβάσεων δεν χρειάζεται να γίνονται), με τις επιπτώσεις και επιπλοκές που μπορεί να έχει μια χειρουργική επέμβαση ή η αφαίρεση ζωτικών οργάνων μας. Παρά τα χημικά φάρμακα ή το χειρουργείο, οι ορμονικές εκτροπές που εξαρχής οδήγησαν στην ασθένειά μας αυτή παραμένουν και συχνά μάλιστα χειροτερεύουν. Έτσι αφήνονται ελεύθερες να υποσκάπτουν περαιτέρω την υγεία μας ώστε τελικά να εκδηλωθούν ακόμα περισσότερες –και χειρότερες- ασθένειες.

Ακόμα και στην παχυσαρκία, που είναι ξεκάθαρα και αποκλειστικά μια πολλαπλή ορμονική εκτροπή παθολογικής συσσώρευσης λίπους –και άρα η θεραπεία της μπορεί να γίνει με ορμονικά έξυπνη διατροφή και φυσική ορμονική εξισορρόπηση- βλέπουμε ανθρώπους που η άγνοια των λεγόμενων «ειδικών» πάνω στο θέμα τους έχει οδηγήσει σε βήματα απόγνωσης όπως οι ορμονικά ανόητες στερητικές δίαιτες ή οι διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι, κάτι που επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους και συνέχιση των απογοητεύσεων.

Από την άλλη, ακόμα κι όταν η συμβατική ιατρική δεήσει να ασχοληθεί με τις ορμόνες μας, δυστυχώς γίνεται περισσότερο κακό παρά καλό. Αντί προσεκτικά να δίνονται -κι αυτό μόνο αν χρειαστεί- χαμηλές φυσιολογικές ή υποφυσιολογικές δόσεις φυσικών ανθρωπο-πανομοιότυπων ορμονών (όπως αυτές που παράγουμε μέσα μας ο ίδιοι), φροντίζοντας μάλιστα ώστε όλες οι υπόλοιπες ορμονικές μας δυνάμεις να βρίσκονται σε δυναμική ισορροπία μεταξύ τους, γίνεται ακριβώς το αντίθετο: Δίνονται χημικές πειραγμένες «ορμόνες», που στην πραγματικότητα δεν είναι ορμόνες αλλά δυνητικώς τοξικά φάρμακα, σε υψηλές πάνω από το φυσιολογικό δόσεις (συχνά σε επίπεδα ντοπαρίσματος) μεμονωμένα χωρίς να φροντίζεται η διατήρηση της συνολικής ορμονικής μας ισορροπίας.

Δηλαδή διαφεύγει σχεδόν πλήρως το ότι όταν παρεμβαίνεις σε μια ορμόνη επηρεάζονται λιγότερο ή περισσότερο κι όλες οι άλλες ορμόνες μας. Επίσης διαφεύγει το ότι το σώμα μας δεν μπορεί να δει αυτές τις αλλοιωμένες ορμόνες σαν κάτι το δικό του και άρα δεν μπορεί να τις χειριστεί σωστά και να τις αποτοξινώσει. Η συνέπεια; Και πάλι σοβαρές βλαβερές παρενέργειες. Τι κρίμα που οι φυσικές ορμόνες δεν πατεντάρονται και άρα δεν σημαίνουν αστρονομικά κέρδη για τα οικονομικά συμφέροντα…

Όσον αφορά τώρα την ορμονική εκτροπή που αποτελεί το συχνότερο ασύλληπτο κλέφτη της υγείας μας, δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι τουλάχιστον τα μισά από όλα αυτά που θεωρούμε ότι χαρακτηρίζουν τα γεράματα οφείλονται σε αυτή την ορμονική ανεπάρκεια. Στα επόμενα θα δούμε ποια είναι τα παράπονα, τα συμπτώματα και οι ασθένειες με τα οποία αυτή εκδηλώνεται καθώς και τους φυσικούς τρόπους θεραπείας της.

skai.gr


Διαβάστε επίσης:
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 1o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 2o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 3o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 4o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 5o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 6o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 7o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 8o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 9o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 10o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 12o)
 • Βάλτε χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια σας! (Μέρος 13o) • Κατηγορία: Υγεία πάνω απ' όλα | Έγραψε: woman-life (17-09-2010) | Το διάβασαν: 2080

  Άλλα άρθρα με θέμα υγεία:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2022 - Site managed by uCoz
  website stats