Τετάρτη
22-05-2024
13:24
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Ψυχολογία
Η διατροφή μας
Δίαιτα και βάρος
Υγεία πάνω απ' όλα
Άσκηση και γυμναστική

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Υγεία - Διατροφή » Ψυχολογία

10 Τρόποι να βελτιώσετε τη ζωή σας
Πολλά από τα προβλήματά μας προέρχονται από νου. Δεν είναι αποτελέσματα κάποιων πράξεων, αποτυχιών ή κινήσεων άλλων ανθρώπων. Προκύπτουν εξαιτίας των δικών μας ψυχικών συνηθειών. Απελευθερωθείτε από αυτές τις 10 μορφές συμπεριφοράς, και αμέσως θα απαλλαγείτε από τα πολλά προβλήματα που προκαλούνται από αυτά.

1.Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα.

Αυτή η συνήθεια μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή σας με δύο τρόπους. Πρώτον, θεωρούμε ότι ξέρουμε τι θα συμβεί γι' αυτό απενεργοποιούμε την προσοχή μας ή αρχίζουμε να ενεργούμε με βάση αυτή την παραδοχή. Δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να προβλέπει το μέλλον. Οι περισσότερες υποθέσεις που κάνουμε είναι λανθασμένες και ως εκ τούτου λανθασμένες και οι πράξεις. Η άλλη πλευρά αυτής της συνήθειας – νομίζουμε ότι ξέρουμε να διαβάζουμε τις σκέψεις, λες και γνωρίζουμε γιατί ο άλλος κάνει αυτό που κάνει ή το τι σκέφτεται. Πάλι λάθος, μεγάλο λάθος. Ειδικά αυτή η ανοησία καταστρέφει τις σχέσεις όπως καμία άλλη.

2.Μην διαδραματίζετε.

Πολλοί δημιουργούν από μικρές αποτυχίες θανάσιμες καταστροφές και αντιδρούν με τον ανάλογο τρόπο. Η συνήθεια να μετατρέπουν τη μύγα σε ελέφαντα εγείρει την ανησυχία η οποία είτε δεν υπάρχει, είτε είναι τόσο μικρή που ούτε καν αξίζει να ανησυχούν. Γιατί το κάνουν αυτό; Ποιος ξέρει?! Ίσως για να φαίνονται και να αισθάνονται πιο σημαντικοί. Εν πάση περίπτωση, αυτό είναι τόσο ανόητο όσο και επιβλαβές.

3.Μην φτιάχνετε κανόνες.

Ένα τεράστιο μέρος όλων αυτών των “πρέπει” και “επιβάλλετε” τα οποία κουβαλάτε είναι άχρηστα. Όλα όσα σας δίνουν είναι η νευρικότητα και το αίσθημα ενοχής. Μα γιατί; Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες γεμίζετε το κεφάλι σας με άχρηστα και περιττά εμπόδια. Κι όταν προσπαθείτε να μεταφέρετε αυτούς τους κανόνες σε τρίτους μετατρέπεστε σε τρομακτικούς, βαρετούς σπασίκλες ή ανεγκέφαλους φανατικούς.

4.Αποφύγετε τα στερεότυπα και τις “ετικέτες”.

Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε μπορούν να σας καταστρέψουν. Το αρνητικό λεξιλόγιο και η κριτική γεννούν παρόμοιο σκεπτικό. Προσπαθώντας να τοποθετήσετε τα πράγματα σε συγκεκριμένες κατηγορίες παύετε να βλέπετε την πραγματική τους αξία περιορίζοντας το σκεπτικό σας ως το απόλυτα άχρηστο. Ανοίξτε τα μάτια σας. Δείτε τι ακριβώς συμβαίνει. Μην κρεμάτε ετικέτες και σίγουρα θα εκπλαγείτε από αυτά που θα δείτε.

5.Μην είστε τελειομανείς.

Η ζωή δεν είναι μόνο “άσπρο και μαύρο” ή “όλα ή τίποτα”. Στις περισσότερες περιπτώσεις το “αρκετά” σημαίνει απλώς αρκετά. Εάν ψάχνετε μία και μοναδική ιδανική δουλειά, τότε ίσως να μην την βρείτε ποτέ. Εν το μεταξύ όλες οι άλλες δουλειές θα σας φαίνονται χειρότερες απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Εάν αναζητάτε την τέλεια και ιδανική σχέσει δίχως μαύρο σύννεφο, τότε μάλλον θα περάσετε τη ζωή σας στη μοναξιά. Τελειομανία είναι κάτι σαν ψυχική ασθένεια, η οποία δε θα σας αφήσει να χαίρεστε αυτά που έχετε τη συγκεκριμένη στιγμή και κάθε φορά θα σας στέλνει να ψάχνετε εκείνο το οποίο δεν υπάρχει.

6.Μην τα γενικεύετε.

Μια – δυο αποτυχίες δεν σημαίνουν μόνιμη αποτυχία, ενώ ένας τυχαίος θρίαμβος δε σας μετατρέπει σε ήρωα. Ένα μοναδικό γεγονός – καλό ή άσχημο – ή ακόμα και δύο ή τρία τέτοια γεγονότα δεν είναι σημάδι μιας παρατεταμένης τάσης. Κατά κανόνα, τα πράγματα είναι ότι είναι κι όχι κάτι παραπάνω.

7.Μην τα παίρνετε κατάκαρδα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμα και οι φίλοι και οι συνάδελφοι, δεν σας σκέφτονται και δεν νοιάζονται για εσάς ξοδεύοντας το 99% του χρόνου τους. Οι άνθρωποι που μένουν στη γειτονιά σας πιθανόν να μην έχουν ακούσει τίποτα για εσάς και ίσως και να μην θέλουν να ακούσουν. Τα σκαμπανεβάσματα της ζωής, η ζεστασιά και η αδιαφορία των ανθρώπων δεν έχουν προσωπικά μ' εσάς καμία σχέση. Κι αν αρχίσουν να υποκρίνονται, τότε αυτό απλώς θα σας κάνει να νιώθετε περισσότερο δυστυχισμένοι απ' ότι είστε.

8.Μην πιστεύετε πάντα τα συναισθήματα.

Αυτά που νιώθετε δεν εκδηλώνουν πάντοτε την πραγματικότητα. Μόνο και μόνο επειδή το νιώθετε δεν σημαίνει ότι αυτό είναι αλήθεια. Μερικές φορές η πηγή των συναισθημάτων μπορεί να είναι η κούραση, η πείνα, η νευρικότητα ακόμα κι ένα κρυολόγημα. Νιώθετε καλά ή όχι – το μέλλον δε θα αλλάξει απ' αυτό. Τα αισθήματα μπορεί να είναι πραγματικά, αλλά δεν είναι η πραγματικότητα.

9.Μην υποκύπτετε στην απάθεια.

Εξασκηθείτε και γίνετε αισιόδοξοι. Εάν θα περιμένετε άσχημα πράγματα στη ζωή και στη δουλειά, τότε θα τα βρείτε. Η απαισιοδοξία είναι το ίδιο σαν να κοιτάτε τον κόσμο μέσα από βρώμικα γυαλιά που παραμορφώνουν. Θα βλέπετε μόνο τα μειονεκτήματα χωρίς να προσέχετε ή να μη δίνετε καν σημασία σε όλα τα άλλα καλά και ευχάριστα. Είναι εκπληκτικό, πώς μπορείτε να δείτε εκείνο που δεν υπάρχει αλλά το βλέπετε μόνο και μόνο επειδή το ψάχνατε. Και εννοείτε, αν αναζητάτε καλά πράγματα, θα τα βρείτε κι αυτά.

10.Μην ζείτε με το παρελθόν.

Αυτή είναι η κυριότερη συμβουλή. Ξεχάστε και προχωρήστε μπροστά. Ο περισσότερος θυμός, απογοήτευση, απελπισία και δυστυχία στον κόσμο αυτό, προέρχεται από ανθρώπους που κρατιούνται από τα παράπονα και προβλήματα του παρελθόντος. Όσο πιο πολύ θα τα ανακατεύετε στο μυαλό σας, τόσο πιο μεγάλα θα σας φαίνονται και τόσο περισσότερο χάλια θα νιώθετε. Μην μάχεστε με την αποτυχία και τη δυστυχία. Ξεχάστε, ζήστε και προχωρήστε μπροστά. Κάντε το, κι έτσι θα στερήσετε το παρελθόν σας να τραυματίζει το μέλλον σας.

Να είστε πάντα καλά !!!

©Woman-Life

Κατηγορία: Ψυχολογία | Έγραψε: woman-life (23-04-2009) | Το διάβασαν: 5060

Άλλα άρθρα με θέμα ευτυχία, ψυχολογία:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 1
16-05-2011
1. martzak51

Eξαιρετικές συμβουλές αλλά ......πως να δίνουν πράξη;; sad
[Entry]


Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
  website stats