Σάββατο
22-06-2024
10:49
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Διακόσμηση
Φυτά και ζώα
Η καλή Νοικοκυρά
Χρήμα, αγορά, οικονομία
Κατασκευές βήμα-βήμα

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σπίτι - Διακόσμηση » Χρήμα, αγορά, οικονομία

Αγορές μέσω διαδικτύου
Υποψιαστείτε για τον κόσμο του διαδικτύου

Με τις αγορές μέσω διαδικτύου μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να αποκτήσετε επιτέλους αυτό το εισαγόμενο άλμπουμ που δεν υπήρχε στα δισκοπωλεία. Με μερικά κλικ μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές δεκάδων καταστημάτων – από επιχειρήσεις με έδρα στην πόλη σας μέχρι εταιρίες στην άλλη άκρη του κόσμου.

Μάθετε με ποιον συναλλάσσεστε

Οι επώνυμοι έμποροι του διαδικτύου δεν διστάζουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Συνήθως, το τηλέφωνο και η ταχυδρομική του διεύθυνση αναφέρεται κάπου στο δικτυακό τόπο. Γνωρίζουν ότι κάποιοι δεν εμπιστεύονται τις πληρωμές στο διαδίκτυο και για αυτό προσφέρουν άλλες δυνατότητες όπως πληρωμή με τραπεζικό έμβασμα ή με τη λήψη στοιχείων πιστωτικής κάρτας μέσω τηλεφώνου. Επίσης στο δικτυακό τόπο αναφέρονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την πολιτική τους για επιστροφές προϊόντων και χρημάτων.

Πόσο πιστεύετε ότι θα σας κοστίσει;

Εάν ο δικτυακός τόπος ανήκει σε κάποια εταιρία με έδρα την Ε.Ε., για τα περισσότερα προϊόντα θα σας χρεώσουν φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ). Ο φόρος αυτός είναι ένα διαφορετικό ποσοστό για κάθε χώρα και προστίθεται στην βασική αξία. Εάν είστε στην Γερμανία και αγοράζετε μία κάμερα των 100€ από μία εταιρία στην Ιρλανδία, θα χρεωθείτε τον Ιρλανδικό φόρο (το 21% του κόστους της κάμερας και άρα μεγαλύτερο φόρο από τον Γερμανικό). Έτσι η πραγματική τιμή είναι 121€. Πολλά επώνυμα καταστήματα έχουν παραρτήματα σε όλη την Ε.Ε. και μπορούν να χρεώσουν τον τοπικό φόρο. Όμως προσέξτε! Ο ΦΠΑ συνήθως δεν περιλαμβάνεται στην αρχική τιμή αλλά προστίθεται μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Εάν στον δικτυακό τόπο δεν υπάρχει αναφορά για την πολιτική του ΦΠΑ, αρχίστε (και ακυρώστε!) μία δοκιμαστική αγορά για να δείτε το πραγματικό σύνολο.

Οι καλές τιμές συχνά σας κάνουν να ξεχάσετε ότι πιθανότατα να χρεωθείτε για την αποστολή. Το κατάστημα πρέπει να αναφέρει όλες τις χρεώσεις έτσι ώστε να αποφασίσετε εάν πράγματι εξοικονομείτε χρήματα. Θα πρέπει επίσης να σας ενημερώνει για τον χρόνο παράδοσης της παραγγελίας.

Το να αγοράζετε από δικτυακούς τόπους με έδρα εκτός της Ε.Ε. φαίνεται απλό, αλλά μπορεί να σας στοιχίσει. Αρχικά, επιβεβαιώστε ότι ο δικτυακός τόπος πραγματοποιεί πωλήσεις στο εξωτερικό: πολλοί Αμερικάνικοι δικτυακοί τόποι παραδίδουν μόνο σε διευθύνσεις των ΗΠΑ. Να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε φόρο εκτελωνισμού για την εισαγωγή προϊόντων στην Ε.Ε. - οι χρεώσεις κυμαίνονται. Η παράδοση μπορεί να κοστίσει πιο ακριβά, ειδικά εάν γίνεται με αερομεταφορά και να καθυστερήσει περισσότερο. Δεν μπορείτε να περιμένετε την ίδια νομική προστασία εάν αγοράζετε κάτι εκτός της Ε.Ε. Εάν κάτι δεν πάει καλά, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατον να σας επιστραφούν τα χρήματα.

Τα δικαιώματά σας ως Ευρωπαίοι
Οι νόμοι της Ε.Ε. σας προσφέρουν:

 • Το δικαίωμα για πλήρη ενημέρωση γύρω από τις αγορές σας πριν τις πραγματοποιήσετε.
 • Το δικαίωμα να πάρετε γραπτή επιβεβαίωση της παραγγελίας σας.
 • Το δικαίωμα να ακυρώσετε την παραγγελία σας εντός επτά εργάσιμων ημερών (εκτός εορτών ή σαββατοκύριακων).
 • Το δικαίωμα να αρνηθείτε να αγοράσετε κάτι το οποίο δεν ζητήσατε.
 • Το δικαίωμα να παραλάβετε τα προϊόντα εντός 30 ημερών από την παραγγελία.
 • Προστασία κατά της εξαπάτησης μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας.
 • Κάποιοι δικτυακοί τόποι έχουν επιπλέον χρεώσεις για τις πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών (ο συνήθης τρόπος πληρωμής). Ο πελάτης πρέπει να ενημερώνεται από πριν για αυτές τις χρεώσεις. Να είστε προσεκτικοί για τυχόν επιπλέον χρεώσεις που μπορεί να εμφανιστούν κατά την παραγγελία και να μην διστάσετε να την σταματήσετε εάν εντοπίσετε κάτι που δεν σας αρέσει.

  Εάν παρουσιαστεί ένα πρόβλημα

  Μια καλή ιδέα είναι να τυπώσετε την παραγγελία σας ή να σημειώσετε τι ακριβώς αγοράσατε και πόσο κόστισε. Εάν κάτι δεν πάει καλά, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον έμπορο. Εάν δεν φέρει αποτέλεσμα, διαμαρτυρηθείτε γραπτώς. Ακόμα κανένα αποτέλεσμα; Η τοπική οργάνωση προστασίας καταναλωτών ή το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή μπορούν να σας προσφέρουν πρακτική βοήθεια.

  Εάν πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, ελέγξτε τον λογαριασμό μόλις τον λάβετε. Εάν δείτε κάτι παράξενο – για παράδειγμα μία χρέωση 500€ για κάτι που κοστίζει 50€ - τηλεφωνήστε στο διαδικτυακό κατάστημα. Εάν δεν μπορούν να το εξηγήσουν ή να το διορθώσουν, επικοινωνήστε με την εταιρία που εκδίδει την πιστωτική κάρτα για να μπλοκάρει την χρέωση. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να χρειαστεί να ακυρωθεί η κάρτα, έτσι ώστε να σταματήσει η χρήση της από απατεώνες.

  Διαδικτυακές Δημοπρασίες

 • Οι διαδικτυακοί τόποι δημοπρασιών μία μεγάλη ποικιλία δυσεύρετων προϊόντων και συνήθως σε πολύ χαμηλές τιμές. Δυστυχώς δε μπορείτε να περιμένετε την ίδια νομική προστασία που θα είχατε εάν ψωνίζατε σε ένα διαδικτυακό κατάστημα. Καθώς αγοράζετε απευθείας από κάποιο πρόσωπο, ο διαδικτυακός τόπος δημοπρασίας δεν υποχρεούται να σας αποζημιώσει εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν όμως κάποια προληπτικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε.
 • Αυτοί οι δικτυακοί τόποι συνήθως περιέχουν πολλές καλές συμβουλές για τους πωλητές και τους αγοραστές. Πολλοί αναφέρουν και πληροφορίες για τον πωλητή – για παράδειγμα πόσα προϊόντα έχει πουλήσει και εάν υπήρχαν παράπονα. Οι πωλητές επιθυμούν να κρατήσουν ένα καθαρό μητρώο και έτσι οι περισσότεροι είναι ειλικρινείς. Επικοινωνήστε μαζί τους εάν έχετε απορίες και ρωτήσετε ένα ασφαλές σύστημα πληρωμής όπως το PayPal. Εάν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι, χρησιμοποιήστε το Escrow. Στέλνετε την πληρωμή στον διαδικτυακό τόπο δημοπρασίας και ο πωλητής πληρώνετε μόνο όταν λάβετε την παραγγελία σας.
 • Και τέλος, προσέξτε για διαδικτυακούς τόπους απομιμήσεις. Έχουν δημιουργηθεί από απατεώνες για να προσποιηθούν επώνυμους δικτυακούς τόπους και να πείσουν τους επισκέπτες τους να δώσουν στοιχεία πιστωτικών καρτών και άλλες οικονομικές πληροφορίες. Εταιρίες όπως οι Amazon, AOL, eBay και PayPal έχουν υπάρξει θύματα τέτοιων πρακτικών – και άρα πιθανότατα και οι πελάτες τους.

  Κατηγορία: Χρήμα, αγορά, οικονομία | Έγραψε: woman-life (07-08-2009) | Το διάβασαν: 1850

  Άλλα άρθρα με θέμα αγορές, χρήμα:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
  website stats