Τα "Χριστουγεννιάτικα Αστεράκια" είναι απολύτως κατάλληλα για το γιορτινό τραπέζι! Συστατικά: 3/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο 1 φλιτζάνι ζάχαρη 2 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1/2 φλιτζάνι αλεύρι 1 κουταλάκι baking powder 1/4 κουτάλι σούπας μαρμελάδα φράουλας (ή οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα σας αρέσει) Προετοιμασία: Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα. Σταδιακά προσθέτουμε αυγά στο εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε πολύ καλά με τα παραπάνω υλικά. Αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει για 3 ώρες. Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Σ' ένα καθαρό τραπέζι ρίχνουμε αλεύρι και απλώνουμε φύλο από τη ζύμη που έχει κρυώσει. Χρησιμοποιώντας ειδικές φόρμες φτιάχνουμε στρόγγυλα σχέδια και αστεράκια (σε μέγεθος που να χωράνε στο στρόγγυλο σχέδιο). Βάζουμε τα σχεδιάκια σ' ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και βούτυρο. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 6-8 λεπτά. Μόλις γίνουν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, βάζουμε μαρμελάδα στα στρόγγυλα μπισκοτάκια και από πάνω τοποθετούμε τα μπισκότα σε σχήμα αστεριού. Μην αφήνετε τα μπισκοτάκια ακάλυπτα για να μην ξεραθούν. Καλή όρεξη και καλές γιορτές!
|