Συστατικά: 5 Πατάτες 3-4 Αγγουράκια τουρσί 2-3 Καρότα 400 γρ. Σαλάμι βραστό (τύπου πάριζας) 5 Αυγά 1 Κονσέρβα μπιζέλια (400 γραμμάρια) Μαγιονέζα Αλάτι και πιπέρι
Προεραιτικά:
Ένα μικρό κρεμμύδι Μισό φρέσκο αγγουράκι Προετοιμασία: 1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τα καρότα. Τα βάζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα (χωρίς να τα καθαρίσουμε), προσθέτουμε νερό και τα αυγά ολόκληρα. Περιμένουμε να αρχίσει να κοχλάζει το νερό. 2. Μόλις αρχίσει, περιμένουμε 8-10 λεπτά, βγάζουμε τα αυγά από την κατσαρόλα, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με κρύο νερό. 3. Αφήνουμε τις πατάτες και τα καρότα να βράζουν μέχρι να μαγειρευτούν (αν με το πιρούνι ή μαχαίρι τρυπάτε εύκολα τα λαχανικά, τότε είναι έτοιμα). 4. Αφήνουμε τα λαχανικά και τα αυγά να κρυώσουν. Ύστερα τα καθαρίζουμε. 5. Κόβουμε σε μικρούς κύβους (περίπου 8-10 χιλιοστών) το σαλάμι, τα αυγά, τα καρότα και τις πατάτες. Τα τοποθετούμε στην σαλατιέρα. Προσπαθούμε ώστε όλοι αυτοί οι κύβοι να έχουν ίδιο μέγεθος. 6. Κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε πιο μικρούς κύβους απ' ότι τα προηγούμενα υλικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο φρέσκο αγγούρι, κομμένο κι αυτό σε μικρούς κύβους. Τα προσθέτουμε στην σαλατιέρα. 7. Στραγγίζουμε τα κονσερβοποιημένα μπιζέλια και τα ρίχνουμε στην σαλάτα μας. Εάν θέλετε προσθέστε κι ένα μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 8. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. ► Η χειμωνιάτικη σαλάτα είναι πολύ διαδεδομένη στη Ρωσία καθώς είναι πολύ χορταστική και καταναλώνεται συνήθως το χειμώνα, ιδίως τις γιορτές όπως Πρωτοχρονιά και Χριστούγεννα. Κι αν τελικά αποφασίσετε κι εσείς να την βάλετε στο γιορτινό σας τραπέζι, διακοσμήστε την αναλόγως όπως αυτές στις παρακάτω φωτογραφίες που βρήκαμε στις ρώσικες ιστοσελίδες:
|