Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Θερμοκρασία δωματίου Επεξεργασία: Ψήσιμο
Συστατικά:
Αλεύρι σίτου - 1 1/2 (ενάμισι) φλιτζάνι Κανέλα - 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ - 1 κουταλάκι του γλυκού Βρώμη (νηφάδες) - 1 φλιτζάνι Ζάχαρη - 1/2 φλιτζάνι. Αποξηραμένα Δαμάσκηνα (ψιλοκομμένα) - 1 φλιτζάνι Αμύγδαλα - 1 κουταλιά της σούπας Γιαούρτι (με δαμάσκηνο ή φυσικό) - 2/3 φλιτζάνι. Ελαιόλαδο - 3 κουταλιές της σούπας
Προετοιμασία:
Κόβουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε μικρά κομματάκια. Το ίδιο κάνουμε και με τα αμύγδαλα. Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα βάζουμε όλα μαζί σ ένα μπολ. Προσθέτουμε νιφάδες βρώμης, ζάχαρη, ψιλοκομμένα δαμάσκηνα και θρυμματισμένα αμύγδαλα. Χτυπάμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αρκετά σκληρή ζύμη. Από την ζύμη που έχουμε, φτιάχνουμε 20 μπάλες. Τις τοποθετούμε σε ταψί με καλυμμένο με λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι ή κουτάλι πατάμε τις μπάλες από πάνω. Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω στο φύλλο ψησίματος. Για να τα ξεκολλήσετε μετά από την λαδόκολλα, βρέξτε ελαφρώς την πίσω πλευρά του χαρτιού.
|