Υλικά: Μαγειρεμένο ρύζι - περίπου μισό φλιτζάνι Καλαμπόκι - 380γρ. (1 κονσέρβα) Αυγά - 3 Καβουρόψιχα - 1 συσκευασία Βραστά καρότα - 1-2 τεμάχια Κρεμμύδι Αλάτι, πιπέρι Μαγιονέζα Τριμμένο τυρί
Προετοιμασία: 1. Βράζουμε καλά τα 3 αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια κι αν θέλουμε, τα μαρινάρουμε για 20 λεπτά. Το μαρινάρισμα μπορεί να περιέχει ξύδι, νερό και ζάχαρη. 3. Παίρνουμε τα καθαρισμένα αβγά, τα μαριναρισμένα κρεμμύδια, την καβουρόψιχα, το ρύζι και το καλαμπόκι και τα χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ. Μην το χτυπήσετε πολύ. Το μίγμα, οπτικά πρέπει να μοιάζει με κιμά, κι όχι με μια ομοιόμορφη μάζα-αλοιφή. 4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα με πολλά λιπαρά για να κρατάνε την φόρμα τους οι χιονάνθρωποι. Στήσιμο: Οι πιο εύκολος τρόπος είναι να πλάσουμε μπάλες, να τις κυλήσουμε μέσα σε τριμμένο τυρί και να τις βάλουμε όλες σ ένα πιάτο σε σχήμα πυραμίδας. Για να φτιάξουμε χιονάνθρωπους όπως στην φωτογραφία: Φτιάχνουμε 3 μπάλες - μια μεγάλη, μια λίγο μικρότερη και μία μικρή. Τις κυλάμε μέσα σε τριμμένο τυρί και τις βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη. Φτιάχνουμε καπέλα και μύτες από βρασμένο καρότο. Ματάκια από μαύρο πιπέρι (ή κομματάκια ελιάς, ή χαβιάρι), χέρια από βλαστάρια μαϊντανού ή άνηθου... και έτοιμο!!!
edalnya.com
|