Αυτή η συνταγή είναι αρκετά εύκολη. Τα παιδάκια λατρεύουν αυτά τα μπισκότα όχι μόνο να τρώνε αλλά και να βοηθάνε στην προετοιμασία τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φόρμες θέλετε - αστέρια, αρκουδάκια, έλατα, καρδούλες ή οποιοδήποτε άλλο σχέδιο. Υλικά: Για τη ζύμη: 200γρ. Μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα) 500γρ. Σιτάλευρο 225γρ. Μαλακό βούτυρο 225γρ. Ζάχαρη 3 Αυγά Λίγο αλάτι (όσο χωράει στη μύτη ενός μαχαιριού) Λευκό στόλισμα: 2 Ασπράδια αυγών 500γρ. Ζάχαρη άχνη 5γρ. Χυμό λεμονιού Εργαλεία που απαιτούνται: Πλάστης Φορμάκια για μπισκότα (στην περίπτωσή μας σε σχήμα αστεριού) Ταψί Κορνέ ζαχαροπλαστικής Προετοιμασία: | | 1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά και την ανακατεύουμε με μαλακό βούτυρο. Σ' ένα μπολ χτυπάμε αυγά με ζάχαρη, προσθέτουμε λίγο αλάτι και αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μετά, βάζουμε το ζυμάρι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το πλάθουμε λίγο. Στη συνέχεια, ανοίγουμε φύλο πάχους περίπου 5 χιλιοστών. | 2. Με τη βοήθεια φόρμας φτιάχνουμε σχήματα από την ζύμη και τα τοποθετούμε στο ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε το ταψί μέσα για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν. Αν μαγειρεύετε με τα παιδάκια σας, αναθέστε αυτήν την διασκεδαστική δουλειά σ' αυτά. | | | 3. Συνεχίζουμε με την προετοιμασία της λευκής μαρέγκας. Περνάμε την ζάχαρη άχνη από κόσκινο. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αποκτήσουν μια αφρώδες μορφή, προσθέτουμε σταδιακά χυμό λεμονιού και την κοσκινισμένη άχνη ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Στη συνέχεια γεμίζουμε το κορνέ με το λευκό μείγμα που φτιάξαμε και διακοσμούμε τα μπισκότα. | 4. Το "διακοσμητικό" μίγμα δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ σφιχτό γιατί υπάρχει η πιθανότητα να μην κολλήσει στα μπισκότα. Αλλά ούτε και πολύ ρευστό έτσι ώστε να μην απλωθεί υπερβολικά. Μόλις τελειώσουμε με το στόλισμα, τοποθετούμε τα μπισκότα σ' ένα αεροστεγές δοχείο. | Καλή όρεξη!
|