Σάββατο
22-06-2024
10:58
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Διακόσμηση
Φυτά και ζώα
Η καλή Νοικοκυρά
Χρήμα, αγορά, οικονομία
Κατασκευές βήμα-βήμα

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σπίτι - Διακόσμηση » Χρήμα, αγορά, οικονομία

Εκπτώσεις – Οδηγίες επιβίωσης
Δύσκολοι καιροί για όλους τους καταναλωτές, με τις συμβουλές του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών να αναδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμες, ώστε και καλές αγορές να εξασφαλίσουμε και να μη σπαταλήσουμε άσκοπα τα χρήματά μας. Προτροπή μας είναι να τιμήσετε όσους τηρούν τους “κανόνες του παιχνιδιού” και δεν επιχειρούν, με διάφορα τεχνάσματα, την παραπλάνησή σας.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών επισημαίνει:

 • Πριν ξεκινήσουμε για ψώνια, πρέπει να προγραμματίσουμε τις αγορές μας σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες, ώστε να μην πέσουμε θύματα της υπερκατανάλωσης. Όσο φθηνό κι αν είναι κάτι, όταν δεν το χρειαζόμαστε, είναι περιττό και δεν έχουμε κανένα όφελος από την αγορά του.
 • Πριν αποφασίσουμε τι θα αγοράσουμε, πρέπει να κάνουμε έρευνα αγοράς, να συγκρίνουμε τιμές και ποιότητα προϊόντων, ώστε να επιλέξουμε τα σωστά.
 • Οι βιτρίνες των καταστημάτων δεν πρέπει να αλλάξουν. Έτσι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε σύγκριση είδους και τιμής. Η αλλαγή της βιτρίνας, λόγω εκπτώσεων, πρέπει να μας προβληματίσει, διότι πιθανόν να έχουν τοποθετηθεί υποβαθμισμένα προϊόντα.
 • Κάθε είδος πρέπει να φέρει δύο τιμές. Η αναγραφή της τιμής που ίσχυε πριν τις εκπτώσεις και αυτής που προκύπτει μετά την έκπτωση, ή η αναγραφή της τιμής που ίσχυε πριν τις εκπτώσεις και, στο ίδιο καρτελάκι, το ποσοστό της έκπτωσης που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο είδος, είναι υποχρέωση των προμηθευτών.
 • Πολλές φορές, στις βιτρίνες αναγράφονται υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, τα οποία χρησιμοποιούνται σαν “κράχτες”. Όταν όμως μπαίνουμε στο κατάστημα, αντιμετωπίζουμε διαφορετικά ποσοστά, συνήθως πολύ χαμηλότερα.
 • Αγοράζουμε μόνο εποχιακά είδη. Μην περιμένουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία στις εκπτώσεις να αγοράσουμε μια τηλεόραση ή ένα πλυντήριο σε καλή τιμή. Αντίθετα, μπορεί να πετύχουμε καλές τιμές σε ρούχα, παπούτσια και είδη εποχής.
 • Αν αγοράζουμε προϊόντα χρησιμοποιώντας δόσεις ή πιστωτική κάρτα, πρέπει να προσέχουμε κάθε λεπτομέρεια για τους όρους που διέπουν αυτή τη συναλλαγή (μηνιαία δόση, ετήσιο πραγματικό επιτόκιο, σύνολο δόσεων, τυχόν άλλες επιβαρύνσεις).
 • Απαιτούμε απόδειξη πληρωμής, για κάθε αγορά μας. Μην ξεχνάμε ότι η απόδειξη είναι απαραίτητη, αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο προϊόν που αγοράσαμε.
 • Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν. Οι προσφορές αφορούν είδη παρωχημένης εποχής και συνήθως έχουν πολύ μεγάλα ποσοστά έκπτωσης. Οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα το γεγονός αυτό και να μην παρασυρόμαστε από τις μεγάλες εκπτώσεις.
 • Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα, τα οποία παρουσιάζουν ελάττωμα και αγοράστηκαν την περίοδο των εκπτώσεων. Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί αλλαγή ελαττωματικού είδους μόνον εάν το προϊόν είναι σε τιμή προσφοράς, εξαιτίας του συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερώσει σχετικά τον καταναλωτή, πριν την αγορά, με ανάλογη πινακίδα.
 • Αποφεύγουμε το συνωστισμό και τις ώρες αιχμής, αν αυτό είναι δυνατό. Ανάμεσα στον πολύ κόσμο υπάρχουν και μερικοί που δεν θέλουν να ξοδέψουν, αλλά σκοπεύουν να “ελαφρύνουν” το δικό μας πορτοφόλι.


  Καταναλωτές προσοχή!
  Εκπτώσεις μαϊμού!

  "Πήγα να αγοράσω εσώρουχα, από γνωστό κεντρικό κατάστημα της πόλης μας. Αγόρασα δύο σλιπάκια, με τιμή 6 ευρώ το καθένα. Στο κατάστημα, υπήρχε ταμπέλα, που ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα ήταν προσφορά, πράγμα που αναγράφεται και στην απόδειξη αγοράς. Στο καρτελάκι, που ήταν πάνω στο ρούχο, υπήρχε μία μόνο τιμή, 6 ευρώ. Όταν γύρισα, στο σπίτι, θυμήθηκα τις οδηγίες του ΚΕ.Π.ΚΑ. ότι τα προϊόντα, στις εκπτώσεις πρέπει να έχουν δύο τιμές, την αρχική και την εκπτωτική. Παρατήρησα το καρτελάκι, κάπως καλύτερα και είδα ότι η τιμή των 6 ευρώ ήταν γραμμένη, πάνω σε αυτοκόλλητο χαρτάκι. Μου κίνησε την περιέργεια και ξεκόλλησα το αυτοκόλλητο. Έκπληκτη αντίκρισα την αρχική τιμή του προϊόντος, τυπωμένη, στο καρτελάκι: 6 ευρώ. Δηλαδή καμία έκπτωση, καμία προσφορά".

  Είναι μια καταγγελία, που επαναλαμβάνεται, συχνά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για διαφορετικές επιχειρήσεις.

  Οι Καταναλωτές πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, στις αγορές μας. Όταν βλέπουμε τιμές, την περίοδο των εκπτώσεων, σε αυτοκόλλητα, πρέπει να ζητούμε την αρχική τιμή. Σε περίπτωση, που αντιληφθούμε παραπλανητική έκπτωση, πρέπει να καταγγείλουμε το γεγονός.


 • Κατηγορία: Χρήμα, αγορά, οικονομία | Έγραψε: woman-life (24-08-2010) | Το διάβασαν: 1747

  Άλλα άρθρα με θέμα αγορές, οικονομία:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
  website stats