Υλικά: 8 Μαλακά μήλα 4 Ξινά μήλα 8 Σκληρά αχλάδια 6 Κουταλιές της σούπας ζάχαρη 280 gr. αποξηραμένα κεράσια ή βακκίνια Μπάλες παγωτού για σερβίρισμα Προετοιμασία: 1. Καθαρίζουμε την φλούδα από τα μήλα και τα αχλάδια. 2. Κόβουμε τα μήλα σε φέτες ενώ τα αχλάδια κάθετα. 3. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 50γρ. νερό, ζάχαρη, μήλα και αχλάδια. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά. 4. Προσθέτουμε αποξηραμένα κεράσια ή βακκίνια και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά. 5. Σερβίρουμε το φρούτο-επιδόρπιο σε μπολάκια με μια μπάλα παγωτού.
|