Συστατικά για 4 άτομα: 800γρ. ντομάτες ώριμες 2 κλωνιά σέλινο 1 μέτριο κρεμμύδι 2 μέτρια καρότα 1 κύβο κότας 2κ. σούπας βούτυρο 4φλ. τσαγιού νερό 1κ. γλ. βασιλικό Λίγο μοσχοκάρυδο, θυμάρι και δυόσμο Αλάτι, πιπέρι Οδηγίες: Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σέλινο. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε μικρά κομματάκια τις ντομάτες ενώ τα καρότα σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε σε μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι με το βούτυρο. Περιμένετε μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην σκουρίνει. Προσθέστε νερό, αστράγγιστες ντομάτες, καρότα, σέλινο, κύβο κότας και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα για περίπου 40 λεπτά. Όταν δείτε ότι τα λαχανικά έγιναν τρυφερά σημαίνει ότι η σούπα είναι έτοιμη. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σάλτσα τσίλι, αν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά.
|