Συστατικά για 4 άτομα: 400γρ. φρέσκο σπανάκι 2 κουταλιές σούπας αλεύρι 1 λίτρο ζωμό κότας 1 καλά βρασμένο αυγό 2 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Λίγο πράσινο κρεμμυδάκι Μαύρο πιπέρι Βούτυρο Οδηγίες: Καθαρίστε και πλένετε το σπανάκι αφού έχετε αφαιρέσει τα κοτσάνια. Βράστε το σε μισό λίτρο αλατισμένου νερού για περίπου 5 λεπτά. Χύστε το νερό, στραγγίστε καλά το σπανάκι και κόψτε το σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια (γίνεται και στο μίξερ). Σε μια κατσαρόλα λιώστε βούτυρο και προσθέστε αλεύρι. Ζεσταίνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά και να προσέχετε μην πάρει σκούρο χρώμα. Έπειτα προσθέστε ζωμό κότας ανακατεύοντας πολύ καλά και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε ότι μπαχαρικά σας αρέσουν και μαϊντανό ή άνηθο και αφήστε το να βράζει σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά. Ύστερα προσθέστε σπανάκι και αφήστε το για άλλα 3 λεπτά και μετά αλατίστε. Προσθέστε μαύρο πιπέρι όσο σας αρέσει και ρίξτε από πάνω πράσινο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Διαλύστε το κίτρινο μέρος του αυγού με ίδια ποσότητα βουτύρου. Ανακατέψτε καλά ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα και φτιάξτε από αυτήν 8 μικρά μπαλάκια (αυγο-κεφτεδάκια). Σερβίρετε τη σούπα σε ελαφρώς ζεστά πιάτα. Στην άκρη του κάθε πιάτου βάλτε από 2 αυγο-κεφτεδάκια. Προαιρετικά: στα αυγο-κεφτεδάκια μπορείτε επίσης να προσθέσετε αλατάκι, πιπέρι, μαϊντανό ή άνηθο. Καλή όρεξη!
|