Κυριακή
24-11-2024
02:13
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Τα μυστικά του Σεφ

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα πιάτα στον κόσμο!
Σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα πιάτα των Χριστουγέννων διαφοροποιούνται και προσαρμόζονται στις εκάστοτε τοπικές γευστικές παραδόσεις. Όταν τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται στο τραπέζι μαζί με φίλους για να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι επιλογές φαγητού είναι πολλές, εντυπωσιακές και λαχταριστές. Από τη Γερμανία και τη Βρετανία, μέχρι την Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή ή τη Βραζιλία, κάθε χώρα έχει το δικό της παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι να παρουσιάσει, αλλά και ένα κυρίως πιάτο που συνδέεται με την εν λόγω γιορτή και παρασκευάζεται ως επί το πλείστον στις 25 Δεκεμβρίου.

1. Γερμανία – Ψητή χήνα με κόκκινο λάχανο



2. Γαλλία – Γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα και φουά γκρα



3. Αργεντινή – Cabrito asado ή ψητό κατσίκι με πουρέ πατάτας



4. Νιγηρία – Moin moin ή πίτα με μαύρα φασόλια, κοτόπουλο, συκώτι, γαρίδες και ψάρι



5. Βρετανία – Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο χοιρινό



6. Φινλανδία – Gravlax Graavilohi ή φρέσκος αλατισμένος σολομός



7. Ουγγαρία – Ψητή χήνα



8. Ρουμανία – Λαχανοντολμάδες



9. Τζαμάικα – Κατσίκι με κάρι



10. Βραζιλία – Farofa ή καπνιστό χοιρινό με μπαχαρικά



11. Πορτογαλία – Arroz con gandules ή περιστέρι με ελιές, κίτρινο ρύζι, κάππαρη και ζαμπόν



12. Βενεζουέλα – Χοιρινό με κίτρινο ρύζι και μαύρα φασόλια



13. Δανία – Ψητό χοιρινό με βραστές πατάτες και κόκκινο λάχανο



14. Σουηδία – Köttbullar ή κεφτέδες αυγολέμονο



15. Νορβηγία – Χοιρινά παϊδάκια με βραστά λαχανικά



16. Ιταλία – Ψητή γαλοπούλα με μανιτάρια



17. Ισπανία – Μοσχάρι με μανιτάρια και σος κόκκινου κρασιού



18. Φιλιππίνες – Χοιρινό ψητό



19. Ιαπωνία – Μοσχάρι με ρύζι και κάρι



20. Ελλάδα

α) Χοιρινό σε όλες τις εκδοχές του, κυρίως με σέλινο (στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια των παππούδων, δεκαετίες πριν το χοιρινό είχε δεσπόζουσα θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πολύ πριν η αστική γαλοπούλα κυριαρχήσει κατά κόρον)



β) Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και κουκουνάρια



perierga.gr

Κατηγορία: Τα μυστικά του Σεφ | Έγραψε: woman-life (10-12-2014) | Το διάβασαν: 927

Άλλα άρθρα με θέμα Χριστούγεννα, μαγείρεμα:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
    website stats