Συστατικά: 4-6 ντομάτες 4 πατάτες 2 καρότα 2 κρεμμύδια 1 σέλινο 50 γρ. μαϊντανό 50 γρ. άνηθο 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Προετοιμασία: Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες. Βάλτε τες στον πάτο κατσαρόλας που θα περιέχει 1/4 νερό. Περιμένετε μέχρι να βράσει, και προσθέστε λάδι. Αφήστε το να βράζει για άλλα 15 λεπτά. Προσθέστε ψιλοκομμένες ντομάτες, περασμένα από τρίφτη καρότα και κομμένο σε μικρές λωρίδες ρίζα σέλινου. Χωριστά, τσιγαρίστε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά ημικύκλια μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Βάλτε το στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέστε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά. Αντί για νερό, μπορείτε να προσθέσετε τοματοπολτό. Αφήστε το στη χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει. Πέντε λεπτά πριν σβήσετε την φωτιά, προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο, αλατίστε και βάλτε όσο πιπέρι σας αρέσει.
|