Συστατικά: 500 gr. Κοτόπουλο 100 gr. Πατάτες 40 gr. Κρεμμύδι 75 gr. Καρότα 75 gr. Ρίζες μαϊντανού 50 gr. Ηλιέλαιο ή βούτυρο 20 gr. Σκόρδα Δαφνόφυλλα Αλάτι Πιπέρι Άνηθο ή Μαϊντανό Σμετάνα για σερβίρισμα Προετοιμασία: Πρώτα φτιάχνουμε ζωμό κότας. Βάλτε το κοτόπουλο (είτε ολόκληρο, είτε μόνο μπούτια ή φτερούγες ή στήθος, όπως σας αρέσει) σε μια κατσαρόλα, προσθέστε νερό και βράστε προσθέτοντας αλάτι. Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες. Ρίξτε ψιλοκομμένα καρότα, μαϊντανό και κρεμμύδι σ ένα τηγάνι με λάδι ή βούτυρο και τσιγαρίστε μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτόχρωμη χρυσή απόχρωση. Κόψτε σε πολύ μικρά κομματάκια το σκόρδο και τον υπόλοιπο μαϊντανό ή άνηθο ή άλλα βότανα. Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, κόψτε το σε μικρά κομμάτια και ξαναρίξτε τα μέσα στο ζωμό. Προσθέστε επίσης τις πατάτες και τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια και βότανα. Αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά. Τέλος προσθέστε στη χορτόσουπα μπαχαρικά, σκόρδο και βράστε τα όλα μαζί για άλλα 3-5 λεπτά. Σερβίρετε την χορτόσουπα με σμετάνα ή κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι.
|