Συστατικά για 4 άτομα: 2κ. σούπας ηλιέλαιο 225γρ. πατάτες ψιλοκομμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 900γρ. ζωμό λαχανικών 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, κομμένη 100γρ. κατεψυγμένο αρακά 4κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι από 1κ. γλυκού κορίανδο και κύμινο αλάτι, πιπέρι Οδηγίες: Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε πατάτες, κρεμμύδι και σκόρδο. Ανακατεύοντας συνέχεια, τα τηγανίζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε μπαχαρικά και μαγειρεύετε για άλλο 1 λεπτό, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε ζωμό λαχανικών και την καυτερή πιπεριά και περιμένετε να βράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτετε αρακά και το αφήνετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Η σούπα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!
|