Συστατικά: 1 κιλό καρότα 3-4 σκελίδες σκόρδο 2 κρεμμυδάκια κόκκινο καυτερό πιπέρι ελαιόλαδο ξύδι αλάτι Οδηγίες: Περάστε τα καρότα από χοντρό τρίφτη και τα αλατίστε πάρα πολύ καλά. Αφήστε τα να κάτσουν έτσι για 10 λεπτά, μετά ξεπλύντε και βάλτε τα σε μια σαλατιέρα. Ρίξτε πιπέρι και προσθέστε 2, το πολύ 3 κουταλιές σούπας ξύδι. Διαλύστε το σκόρδο, ενώ το κρεμμύδι κόψτε σε μικρά κομματάκια και τσιγαρίστε τα μέχρι το χρώμα τους να γίνει χρυσαφί. Προσθέστε τα στα καρότα κι ανακατέψτε. Εάν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε τη σαλάτα με λίγο πράσινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
|