Συστατικά για 4 άτομα: 1 μέτριο λάχανο 1 γλυκιά κίτρινη πιπεριά 2 κ. σούπας ελαιόλαδο Λίγο πράσινο κρεμμυδάκι 1/4 κ.γλ. ζάχαρη Αλάτι και πιπέρι Οδηγίες: Καθαρίζετε το λάχανο από τα πάνω φύλλα. Κόβετε το στη μέση, βγάζετε το κοτσάνι και το υπόλοιπο κόβετε σε μικρές και λεπτές λωρίδες. Πλένετε την πιπεριά, την κόβετε στα δυο, καθαρίζετε από σπόρους και το υπόλοιπο κόβετε, όπως και το λάχανο, σε μικρές και λεπτές λωρίδες. Πλένετε το κρεμμυδάκι, το στεγνώνετε το και ψιλοκόβετε. Ύστερα ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά και προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ποτίζετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε πολύ καλά. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι ή χυμό λεμονιού.
|