Υλικά:
Παντζάρια - 2 τεμ. Βρασμένα αυγά - 4 τεμ. Αγγούρια - 2 τεμ. Πράσινο κρεμμύδι Άνηθο Ξινόγαλα - 1 λίτρο Αλάτι Πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Πλένουμε τα παντζάρια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τυλίγουμε μέσα σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαγειρευτούν. 2. Περνάμε τα παντζάρια από τρίφτη, ενώ τα αγγούρια και τα αυγά κόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο. 3. Βάζουμε όλα τα παραπάνω σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε ξινόγαλα και ανακατεύουμε. 4. Η δροσιστική, καλοκαιρινή και γεμάτη βιταμίνες σούπα είναι έτοιμη!
Προτάσεις:
Αν η σούπα σας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέστε ακόμα περισσότερο ξινόγαλα ή και λίγο νερό. Για ακόμα μεγαλύτερη δροσιά μπορείτε να προσθέσετε λίγα παγάκια χωρίς όμως να προσθέσετε καθόλου νερό.
|