Συστατικά: 250γρ. συκωτάκια κότας 2 αγγούρια 1 ντομάτα 1 σκελίδα σκόρδο 10γρ. χυμός λεμονιού 20γρ. μαγιονέζα 20γρ. ηλιέλαιο άνηθο αλάτι Οδηγίες: Πλένετε τα συκωτάκια κότας και τα κόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε τα συκώτια και τα τηγανίζετε για 7 λεπτά. Ύστερα τα αλατίζετε, ρίχνετε χυμό λεμονιού, τηγανίζετε για άλλα 2-3 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Καθαρίζετε και πλένετε το σκόρδο και αφού το ψιλοκόψετε το ανακατεύετε με τη μαγιονέζα. Πλένετε τα αγγούρια και τα κόβετε σε κύβους. Το ίδιο κάνετε και με τις ντομάτες. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο. Ύστερα ανακατεύετε μαζί τα συκώτια, τα αγγούρια, τις ντομάτες και τον άνηθο. Τη μάζα που προκύπτει βάζετε σε μια σαλατιέρα και ρίχνετε από πάνω της τη μαγιονέζα με το σκόρδο. Η σαλάτα είναι έτοιμη. Καλή σας όρεξη!
|