Υλικά:
• 200 γρ. ντοματίνια • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες • 500 γρ. μικρές πατάτες βρασμένες και κομμένες στη μέση • 200 γρ. φασολάκια ή σπαράγγια ζεματισμένα και κομμένα στη μέση • 1 κομμάτι φέτα σε κομμάτια • 2 χούφτες φύλλα σαλάτας • 1 μεγάλο κομμάτι καπνιστό σολομό Για το ντρέσινγκ • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο • 45 ml ξίδι από λευκό κρασί • 30 ml μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους σιναπιού • αλάτι, μαύρο πιπέρι • 100 ml ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το γκριλ και ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τις πατάτες με 50 ml του ντρέσινγκ. Τα απλώνουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά μέχρι να σκάσει η φλούδα από τα ντοματίνια. Αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας με το ντρέσινγκ και τα μοιράζουμε σε 4 πιάτα. Προσθέτουμε από πάνω τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τις πατάτες. Σερβίρουμε αμέσως.
www.marieclaire.gr
|