Συστατικά: 600γρ. ξαλμυρισμένος βακαλάος 5-6 ώριμες ντομάτες 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο 1 καρότο, σε κομματάκια 1 μικρό κρεμμύδι, σε κομματάκια 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Περίπου 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 4-5 πατάτες σε κύβους Λίγο μαϊντανό Λίγο βασιλικό 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι ή αμύγδαλο ψιλοκομμένο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Προετοιμασία: 1. Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε κανονικές μερίδες. 2. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 3. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. 4. Προσθέτουμε τα κομμάτια του βακαλάου και τα σοτάρουμε ελαφρά. 5. Συμπληρώνουμε τις ντομάτες, το ζωμό των λαχανικών και αλατοπίπερο. 6. Κατόπιν σιγοβράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια (περίπου ενός εκατοστού). 7. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω από το βακαλάο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά. Συμπληρώνουμε το πιάτο πασπαλίζοντάς το με αλατοπίπερο, μαϊντανό, βασιλικό και προαιρετικά κουκουνάρι ή αμύγδαλο.
|