Συστατικά: 3-4 Καρότα 1/2 ποτήρι ρύζι 3-4 κουτ. σούπας βούτυρο 1/4 ποτήρι γάλα 1 κρόκο αυγού 4 ποτήρια ζωμό πουλερικού 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη αλάτι Προετοιμασία: Κόβουμε τα καρότα σε μέτρια κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Ύστερα ρίχνουμε ρύζι, ζάχαρη, αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν σούπα. Παίρνουμε τώρα την σούπα και την περνάμε από τρίφτη ή την χτυπάμε λίγο στο μίξερ. Δημιουργήθηκε πουρές τον οποίο ξαναβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σ αυτόν μίγμα από καλά ανακατεμένο κρόκο, γάλα και το υπόλοιπο βούτυρο μαζί. Σερβίρεται με φρυγανιές.
|