Είναι η πιο πλούσια σε ... πρεμιέρες περίοδος, αφού μερικά μόνο από τα φρούτα που θα βάλουμε στο καλάθι μας κατά τη διάρκεια του Απριλίου, του Μαΐου, αλλά και του Ιουνίου είναι τα κεράσια, τα γκρέιπφρουτ, τα πορτοκάλια, οι φράουλες, τα κορόμηλα, τα βερίκοκα, για να αναφέρουμε μόνο τα ... βασικά! Τα φρούτα χρώματος μοβ έχει αποδειχτεί ότι έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες. Φάτε, επομένως, βανίλιες, βατόμουρα, μαύρα σταφύλια – τα τελευταία θα τα βρείτε αρχές καλοκαιριού. Τα παραπάνω είναι φρούτα πλούσια σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο. Καταναλώνοντάς τα σε καθημερινή βάση, βοηθάτε την καλή λειτουργία του εντέρου σας και του οργανισμού σας γενικότερα. Τα κεράσια και οι φράουλες, κοινώς τα κόκκινα φρούτα, σύμφωνα πάντα με μελέτες, εμποδίζουν τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών και θεωρούνται αποτελεσματικότατα για την πρόληψη του καρκίνου του στήθους, των εντέρων και των πνευμόνων. Όσον αφορά τις φράουλες, αυτές περιέχουν βιταμίνες Α, Β, Ε και μέταλλα. Είναι άκρως ευεργετικές για την υγεία του δέρματος, αλλά και για την αντιμετώπιση του διαβήτη, της πνευματικής κόπωσης και των ενοχλήσεων στη χολή και το συκώτι. Τα κεράσια είναι από τα φρούτα με τις πιο λίγες θερμίδες, αλλά με έναν πλούτο βιταμινών Α, Β και C, καθώς και ασβεστίου και σιδήρου. Καταναλώστε λοιπόν φράουλες και κεράσια και δώστε στον οργανισμό σας τη δυνατότητα να αποτοξινωθεί και στο δέρμα να ζωντανέψει και να λάμψει. |
| Είστε “φαν” του πορτοκαλιού και του γκρέιπφρουτ; Τότε να είστε σίγουροι ότι η επιδερμίδα σας θα διατηρηθεί ελαστική και νέα, χάρη στις ιδιότητες των φρούτων αυτών να “επιδιορθώνουν” όλα τα κατεστραμμένα κύτταρα από το στρες και τη μόλυνση. Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα κορόμηλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και γνωστά για τις αποτοξινωτικές τους ιδιότητες. Οι μπανάνες, επίσης, είναι από τα φρούτα που περιέχουν βιταμίνες Β, C και επιπλέον αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ποτάσιου. Επιλέξτε αγκινάρες για μεσημεριανό, θα συμβάλλετε σίγουρα στην καλή λειτουργία του εντέρου σας και επιπλέον θα δώσετε στον οργανισμό σας ποτάσιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, χωρίς να τον επιβαρύνετε με έξτρα λιπαρά, αφού τα 100 γραμμάρια έχουν μόνο 22 θερμίδες. Ανοιξιάτικα λαχανικά θεωρούνται, μεταξύ άλλων, οι αγκινάρες, οι ντομάτες, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το σπανάκι κλπ. Όσον αφορά τις ανοιξιάτικες σαλάτες και τα λαχανικά, και εδώ η ποικιλία είναι μεγάλη. Οι ντομάτες βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος. Είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α και C, βελτιώνουν την όραση, προστατεύουν από μολύνσεις και από την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Πολύ “διαδεδομένα” αυτήν την εποχή είναι και τα μανιτάρια, ιδανικά για το νευρικό σύστημα. Είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη Β, ευκολοχώνευτα, εύγευστα και φυσικά με ελάχιστες θερμίδες, συγκεκριμένα 17 θερμίδες τα 100 γραμμάρια. Προσθέστε στη σαλάτα σας κρεμμυδάκια φρέσκα, για την απαραίτητη ανοιξιάτικη αποτοξίνωση του οργανισμού. Είναι λαχανικά τα οποία, χάρη στις διουρητικές και αντιβακτηριδιακές τους ουσίες, αποτοξινώνουν τον οργανισμό και κάνουν πολύ καλό στο δέρμα και στα μαλλιά. Αν έχετε πίεση ή έλλειψη σιδήρου, τότε φάτε σπανάκι. Από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, με λίγες θερμίδες (30 kcal στα 100 γραμμάρια), αλλά πολλές βιταμίνες όπως Α και C. Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, ραδίκια, για όσους έχετε αναιμία. Μια σαλάτα πεντανόστιμη, με ελάχιστες θερμίδες και 95% νερό. Το ραδίκι περιέχει πολύ σίδηρο και βιταμίνη Α, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και η ρόκα παρέχει στον οργανισμό σας βιταμίνες Α και Ε. Επιλέξτε τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν θα λείπουν από το τραπέζι σας καθημερινά και, κάνοντας τους δικούς σας συνδυασμούς, απολαύστε τις ανοιξιάτικες γεύσεις που θα δώσουν ενέργεια στον οργανισμό σας!
|