Υλικά: 300 γρ. παντζάρια 100 γρ. καρότα 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 πιπεριές 500 γρ. ντομάτες 200 γρ. λάχανο 3 μικρές πατάτες 100 γρ. λιωμένο βούτυρο 100 γρ. γιαούρτι 4,5 σκελίδες σκόρδο 2 φύλλα δάφνης 100 γρ. μαϊντανό 3-3,5 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών Αλάτι, μαύρο πιπέρι Προετοιμασία: 1. Ψιλοκόβουμε: κρεμμύδια, παντζάρια, καρότα, το μισό του συνολικού ποσού μαϊντανό, 1 πιπεριά και ντομάτες. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο και αλάτι. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και εξατμιστούν οι ζωμοί. 2. Βάζουμε ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά. 3. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο λάχανο και καθαρισμένες αλλά ολόκληρες πατάτες. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. 4. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά. Εάν θέλετε μπορείτε να μετατρέψετε τις πατάτες σε πουρέ με ένα πιρούνι. 5. Προσθέτουμε 1 ψιλοκομμένη πιπεριά, το υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκόρδο και φύλλα δάφνης. Σερβίρουμε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι.
|