Υλικά (για 2-3 άτομα):
1 λαγός (2-3 κιλά) 3 κιλά κρεμμύδια για στιφάδο 5 φύλλα δάφνης 3 σκελίδες σκόρδο 2-3 πρέζες πιπέρι μαύρο 2-3 πρέζες πιπέρι κόκκινο 1 κομματάκι κανέλα ξύλο 1 κούπα ελαιόλαδο 1 ½ ποτήρι κρασί ημίγλυκο
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε καλά το λαγό με ξίδι. Το κόβουμε μερίδες και το μαρινάρουμε για 2-3 ώρες με τα μπαχαρικά και το σκόρδο και το κρασί. 2. Σοτάρουμε το κρέας, μετά τα κρεμμυδάκια. Μόλις καραμελώσουνε τα σβήνουμε με τα μπαχαρικά και το κρασί. 3. Τα βάζουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας ή σε μια γάστρα και ψήνουμε σε θερμοκρασία χαμηλή για 3 ώρες. 4. Σερβίρουμε ζεστό.
περιοδικό Sorbet
|