Χρειαζόμαστε:
250 γρ. Αλεύρι 2 Αβγά 150 γρ. Ζάχαρη 100 γρ. Βούτυρο 1 Πορτοκάλι 5 γρ. Μπέικιν πάουντερ Μαρμελάδα (προτιμότερο κόκκινου χρώματος) Όποιο μπαχαρικό σας αρέσει: μοσχοκάρυδο, κανέλα, κάρδαμο ή βανίλια
Προετοιμασία:
Ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά. Φτιάχνουμε ξύσμα πορτοκαλιού από την φλούδα και το υπόλοιπο το τρώμε επί τόπου. Φτιάχνουμε μια λακουβίτσα μέσα στο αλεύρι και προσθέτουμε αυγά, λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Φτιάχνουμε μέτριας ελαστικότητας ζύμη. Εάν χρειαστεί, κατά τη ζύμωση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Ύστερα ανοίγουμε φύλο πάχους 3-5 χιλιοστών και φτιάχνουμε καρδούλες (ή ότι σχέδιο θέλετε) χρησιμοποιώντας φόρμες για μπισκότα. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο βούτυρο ή πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για περίπου 8-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν μια απαλή χρυσαφένια απόχρωση. Αφού ψηθούν, αλείφουμε τη μια πλευρά του μπισκότου με μαρμελάδα και κολλάμε πάνω άλλο ένα μπισκότο. Τα γλυκά ζευγάρια είναι έτοιμα!
|