Συστατικά: 1 3/4 φλιτζάνια νερό 1 φλιτζάνι ζάχαρη 4 ακτινίδια Χυμό 4 φρεσκοστυμμένων λάιμ Φορμάκια για παγωτό Προετοιμασία: 1. Για το σιρόπι: αναμιγνύουμε 1 φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζουμε να βράσουν. Ύστερα αφήνουμε να κρυώσει. 2. Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη μάζα πουρέ (δηλ. περίπου για 1 λεπτό). 3. Αναμιγνύουμε το πουρέ ακτινίδιων, με 3/4 φλιτζάνι σιρόπι, χυμό λάιμ και το υπόλοιπο 3/4 φλιτζανιού νερό σε ένα μεγάλο μπολ. 4. Αδειάζουμε το μείγμα που δημιουργήθηκε σε φόρμες για παγωτό και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Tip: Αντί για φόρμες παγωτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κεσεδάκια από γιαούρτι ή τα μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης.
|