Υλικά: 200 γρ. Λάχανο 1 Πατάτα 1 Καρότο 1/2 Κρεμμύδι 1 Ρίζα μαϊντανού 4 κουταλιές της σούπας αρακά κατεψυγμένο 2 Ντομάτες 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 700 γρ. Βόειο ζωμό ή ζωμό λαχανικών Αλάτι, δάφνη Κρέμα γάλακτος Άνηθο ψιλοκομμένο Προετοιμασία: 1. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το λάχανο, και σε μικρούς κύβους την πατάτα. 2. Περιχύνουμε τις ντομάτες με καυτό νερό, βγάζουμε τη φλούδα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 3. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το καρότο, το κρεμμύδι, τη ρίζα μαϊντανού και τσιγαρίζουμε στο βούτυρο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. 4. Σε ζωμό που βράζει ρίχνουμε το λάχανο και την πατάτα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. 5. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, αρακά, αλάτι και φύλλο δάφνης. 6. Πέντε λεπτά πριν γίνει η σούπα βάζουμε στην κατσαρόλα και τις ντομάτες. Σερβίρισμα: βάζουμε μια μερίδα στο πιάτο, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
|