Υλικά: 1 Μεγάλη πατάτα 1 Καρότο 1 Πιπεριά 1 Κρεμμύδι 2 Μεσαίες ντομάτες 1/2 Φλυτζάνι φαγόπυρο (μαυροσίταρο) Αλάτι και πιπέρι Άνηθο Ηλιέλαιο Προετοιμασία: 1. Ξεπλένουμε το μαυροσίταρο και κόβουμε σε κύβους την πατάτα. 2. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό ρίχνουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα βάζουμε στη φωτιά. 3. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ηλιέλαιο. 4. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα περνάμε από χοντρό τρίφτη, τα προσθέτουμε στα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε για άλλα 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. 5. Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και την τηγανίζουμε ελαφρώς σε ηλιέλαιο. Κόβουμε σε κύβους την ντομάτα, την προσθέτουμε στην πιπεριά και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. 6. Την πιπεριά με τις ντομάτες και τα καρότα με το κρεμμύδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου ήδη μαγειρεύονται οι πατάτες και το μαυροσίταρο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε πιπέρι. 7. Κόβουμε τον άνηθο και το ρίχνουμε πάνω στην σούπα μας. Σβήνουμε τη φωτιά! 8. Καλή όρεξη!
|