Υλικά:
3 1/3 φλιτζ. ζωμό κότας 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί 1/2 κιλό μπρόκολο 1 μεγάλη πατάτα σε κυβάκια 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 100 γραμμ. ροκφόρ 100 γραμμ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό αλάτι και λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πατάτα, το μπρόκολο ψιλοκομμένο, το κρασί, το ζωμό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε το ροκφόρ και το γιαούρτι. Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πολτοποιούμε τη σούπα (αν έχουμε μίξερ-ράβδο γίνεται κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα) και σερβίρουμε.
|