Υλικά:
400 γρ φρέσκα σπαράγγια 1 μέτριο πράσο 2 κλωνάρια σέλινο 1 κρεμμύδι 1 1/4 λίτρο ζωμού λαχανικών 1/2 φλιτζάνι ζυμαρικά 3 κρόκοι αβγών 3 κουτ. σούπας βούτυρο 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο 3/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Προετοιμασία:
1. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα πράσα, αφαιρούμε τις σκληρές άκρες και τα φύλλα. Ξεπλένουμε και κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών το πολύ. 2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο πράσο, σέλινο, κρεμμύδι και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 3. Ενώνουμε τα λαχανικά με το ζωμό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. 4. Προσθέτουμε στην σούπα σπαράγγια και ζυμαρικά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ή ώσπου τα λαχανικά και τα ζυμαρικά γίνουν μαλακά. 5. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε λίγη ζεστή σούπα στους κρόκους, αναμειγνύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε πίσω στη σούπα. Αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού, άνηθο, αλάτι και σερβίρουμε.
Bon Appetit!
|