Υλικά για 2 λίτρα νερού:
1 μελιτζάνα 1 κολοκυθάκι 1 κόκκινη πάπρικα 1 καρότο 1/4 κουνουπίδι 4 ντομάτες 1 κρεμμύδι 3-4 σκελίδες σκόρδο Αλάτι, πιπέρι 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 100 ml κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία:
Κόβουμε τα κοτσανάκια στις ντομάτες, την μελιτζάνα και το κολοκυθάκι. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και τα καρότα. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους της πάπρικα. Κόβουμε τα λαχανικά όπως σας αρέσει (εγώ τα κόβω σε κύβους). Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μικρά στελέχη. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλατίζουμε, προσθέτουμε πιπέρι, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα βάζουμε στον προθερμασμένο στους 180°C φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 30-40 λεπτά), ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ύστερα βάζουμε τα ψητά λαχανικά σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό κι αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σούπα για άλλα 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά. Την έτοιμη σούπα-πουρέ σερβίρουμε με ψιλοκομμένα μυρωδικά και κρουτόν.
Σημείωση: Η ποσότητα των λαχανικών μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τα γούστα σας. Για εσάς που κάνετε νηστεία, αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με γάλα σόγιας.
Bon Appetit!
|