Υλικά:
Μελιτζάνα - 2 τεμ Κολοκυθάκια - 2 τεμ Ντομάτες - 6-8 τεμ Ελαιόλαδο - 150 ml Λευκό ξίδι - 2 κουταλιές της σούπας Κατσικίσιο τυρί - 200 γρ Πράσινο κρεμμύδι Αλάτι και Πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες, κολοκύθια και ντομάτες σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού. Καθαρίζουμε και διαλύουμε το σκόρδο. Πλένουμε το πράσινο κρεμμύδι και κόβουμε τις άκρες έτσι ώστε τα στελέχη να αποκτήσουν μάκρος 10 εκατοστών. 2. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι. Προσθέτουμε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 3. Σε τηγάνι-σχάρα τηγανίζουμε σε μερίδες για περίπου 4-5 λεπτά κρεμμύδια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και ντομάτες. Είναι προτιμότερο να τηγαίζετε το κάθε λαχανικό ξεχωριστά επειδή ο χρόνος μαγειρέματος του κάθε είδους είναι διαφορετικός. 4. Τέλος βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο κατσικίσιο τυρί.
koolinar.ru
|