Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά | Υλικά: Πατάτες - 675 γρ. Κρεμμύδια - 450 γρ. Καλαμπόκι σε κονσέρβα - 1 τεμάχιο Βούτυρο - 25 γρ. Μοσχοκάρυδο Πιπέρι Φύλλα δάφνης - 2 τεμ. Αλάτι - 1/4 κουταλάκι του γλυκού Σπόρους μάραθου για διακόσμηση Κύβοι για ζωμό λαχανικών - 2 τεμ. Συμπυκνωμένο γάλα χωρίς ζάχαρη ή κρέμα γάλακτος - 1 κονσέρβα (175 γρ.) Προετοιμασία: 1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν (περίπου 8 λεπτά). 2. Προσθέστε πατάτες κομμένες σε κύβους, ζωμό φτιαγμένο από κύβους λαχανικών, καλαμπόκι, λίγο μοσχοκάρυδο, φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. 3. Ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Ύστερα σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και την αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά, δηλαδή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. 4. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης. Βάζουμε γάλα εβαπορέ ή την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε μπαχαρικά και αφήνουμε την σούπα να ζεσταθεί ξανά. Σερβίρισμα: Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο.
|