Μια πολύ νόστιμη σαλάτα, ιδανική για τις κρύες εποχές του χρόνου και τα γιορτινά τραπέζια.
Μερίδες: 4 Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Ζεστό Επεξεργασία: Ψήσιμο
Υλικά:
8-10 Πατάτες 1 Μεγάλη μελιτζάνα 1 Κόκκινο κρεμμύδι 1 Πιπεριά 3-5 κουτ. σούπας Κόκκινα φασόλια κονσέρβας Φρέσκο Βασιλικό Φέτα Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο μαύρο) Λεμόνι (χυμός)
Προετοιμασία:
1. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις αφήνουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Πριν ετοιμαστούν και μαλακώσουν εντελώς, τις στραγγίζουμε και βάζουμε σ' ένα μπολ. 2. Κόβουμε την μελιτζάνα σε μεγάλα κομμάτια (πρώτα σε παχύ δαχτυλίδι και το κάθε δαχτυλίδι σε τέσσερα κομμάτια) και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι στα τέσσερα. 3. Όλα τα λαχανικά ελαφρώς αλατίζουμε και προσθέτουμε πιπέρι. Μπορείτε να βάλετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά ή βότανα. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε όλα στη σχάρα ή σε ταψί αλειμμένο με ηλιέλαιο και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ψηθούν. 4. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε πλυμένα αλλά στεγνά φρέσκα φύλλα βασιλικού, ύστερα τα κόκκινα φασόλια και μετά τα μαγειρεμένα λαχανικά: μισές πατάτες, κύβους μελιτζάνας, χοντροκομμένη πιπεριά και κρεμμύδι. 5. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε από πάνω τυρί κομμένο σε κύβους. Πασπαλίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρουμε ζεστό.
|