Συστατικά: 500 γρ. παντζάρια 300 γρ. κασέρι (σκληρό) 200 γρ. καρύδια 200 γρ. μαγιονέζα 3-4 σκελίδες σκόρδου άνηθο Προετοιμασία: Αν αγοράσετε ωμά παντζάρια : τα βράζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ύστερα τα καθαρίζετε και τα περνάτε από χοντρό τρίφτη. Αν αγοράσετε βρασμένα παντζάρια : Τα ξεπλένετε λίγο και τα περνάτε από χοντρό τρίφτη. Καθαρίζετε τα καρύδια από τυχόν τσόφλια και τα θρυμματίζετε. Περάστε από χοντρό τρίφτη το κασέρι και από ψιλό τρίφτη το σκόρδο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά, αλατίστε, προσθέστε μαγιονέζα και αφήστε τη σαλάτα για 10 λεπτά στην άκρη. Πριν σερβίρετε ρίξτε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
|