Συστατικά: Φασόλια λευκά - 200γρ. Καρότα - 200γρ. Κρεμμύδι - 75γρ. Πατάτες - 250γρ. Σιτάλευρο - 20γρ. Γάλα - 250γρ. Ξίδι - 1 κουτ. γλυκού Σκόρδο - 1 σκελίδα Αλάτι Ζάχαρη Πιπέρι Θυμάρι Προετοιμασία: 1. Ξεπλύντε πολύ καλά τα φασόλια και αφήστε τα σ' ένα μπολ με κρύο νερό για κάμποσες ώρες. Ύστερα αδειάστε το νερό. 2. Βάλτε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με 1,25 λίτρα φρέσκου νερού, προσθέστε ψιλοκομμένα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. 3. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά περάστε τη σούπα από χοντρό τρίφτη. 4. Αναμίξτε λίγο λάδι με αλεύρι, προσθέστε γάλα και ρίξτε τα όλα μέσα στη σούπα. 5. Βράζετέ τα όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ύστερα αλατίστε, προσθέστε λίγη ζάχαρη, μπαχαρικά, ξύδι και διαλυμένο σκόρδο.
|