Συστατικά: Φακές 200 γρ. Νερό 2 λίτρα Κρεμμύδι Καρότο Πατάτες Μπαχαρικά Προετοιμασία: Ξεπλένουμε πολύ καλά τις φακές και τις βάζουμε στην κατσαρόλα στην οποία προηγουμένως βάλαμε 2 λίτρα νερό. Ώσπου να πάρει βράση, κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πατάτες τις οποίες μπορείτε να κόψετε σε κύβους ή να περάσετε από τρίφτη. Αφού αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, ρίχνουμε αλάτι και αφήνουμε να βράζει για 15-20 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα προσθέτουμε τα αγαπημένα μας μπαχαρικά (προσωπικά βάζω μόνο μαύρο πιπέρι). Και πριν καλύψουμε την κατσαρόλα με καπάκι βάζουμε 2-3 φυλλαράκια δάφνης. Αφήνουμε για λίγο τη σούπα καλυμμένη. Μετά από 10-15 λεπτά βγάζουμε το καπάκι, απολαμβάνουμε το νοστιμότατο άρωμα και ξεκινάμε το σερβίρισμα.
|