♥ Πράσινη σαλάτα με καρδιές
Αυτή την ρομαντική σαλάτα μπορείτε να την σερβίρετε ως συνοδευτικό στο κρέας ή στο ψάρι.
Υλικά:
2 Παντζάρια 200γρ. Μαρούλι 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα Αλάτι, Πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Βράζουμε τα παντζάρια, τ' αφήνουμε να κρυώσουν και ύστερα τα καθαρίζουμε. (Στην αγορά πωλούνται και έτοιμα βρασμένα παντζάρια, μπορείτε να προτιμήσετε αυτά και να παραλείψετε αυτό το βήμα της προετοιμασίας). 2. Κόβουμε τα παντζάρια σε ροδέλες και χρησιμοποιώντας φόρμες για κοπή μπισκότων φτιάχνουμε καρδιές. 3. Μουλιάζουμε το μαρούλι για μισή ώρα σε κρύο νερό. Ύστερα το στεγνώνουμε και το κόβουμε. 4. Τοποθετούμε τα κομμάτια μαρουλιού στην σαλατιέρα και από πάνω βάζουμε τις καρδιές. 5. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολάκι ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε την σαλάτα με το μείγμα και σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά: Μπορείτε να γαρνίρετε την σαλάτα με λίγα καρύδια και κομματάκια τυρί.
♥ Σαλάτα για τον Βαλεντίνο
Θέλετε να ευχαριστήσετε τον αγαπημένο σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Τότε φτιάξτε του αυτήν την νόστιμη και χορταστική σαλάτα με κρέας.
Υλικά: Πατάτες 2-3 τεμ. Βραστό βοδινό 250 γρ. Φύλλο δάφνης Κινέζικο λάχανο 1/2 τεμ. Κόκκινο κρεμμύδι 1/2 τεμ. Μαγιονέζα Αλατοπίπερο Σπόροι ροδιού για διακόσμηση Πρασινάδα για διακόσμηση
Προετοιμασία:
1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Αφού κρυώσουν τις καθαρίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες. 2. Βράζουμε το κρέας σε αλατισμένο νερό με ένα φύλλο δάφνης. Ύστερα το κόβουμε σε λωρίδες. 3. Καθαρίζουμε το κόκκινο κρεμμύδι και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. 4. Πλένουμε καλά το κινέζικο λάχανο και το κόβουμε, αφήνοντας στην άκρη λίγα ολόκληρα φύλλα για διακόσμηση. 5. Ανακατεύουμε το κρέας, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το λάχανο μαζί με τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι. 6. Βάζουμε την σαλάτα σε μια πιατέλα σε σχήμα καρδιάς, διακοσμούμε με φύλλα λάχανου, σπόρους ροδιού και κλαδάκια πρασινάδας. photo: depositphotos.com momentsculinaires.blogspot.com
|