Απίστευτα νόστιμο επιδόρπιο με πλούσιο άρωμα φράουλας!
Υλικά: Κατεψυγμένες φράουλες 200 γρ. Χυμό από μισό λεμόνι Γρεναδίνη 1 κουτ. της σούπας Ζάχαρη άχνη 150 γρ. Ζελατίνη 15 γρ.
Προετοιμασία:
Αφήνουμε τις φράουλες να ξεπαγώσουν. Δεν πετάμε το νερό με το ζουμί που θα βγουν. Αντιθέτως μέσα σε αυτό προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και τη γρεναδίνη. Όλα τα υλικά αυτά χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Ύστερα προσθέτουμε ζελατίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 3 λεπτά. Ύστερα το ζεσταίνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
Αφήνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε σε μίξερ μέχρι να μαλακώσει, σε ένα πολύ μεγάλο μπολ. Το χρώμα του μείγματος θα ανοίξει ενώ ο όγκος θα αυξηθεί αρκετά.
Παίρνουμε μια φόρμα με διαστάσεις 16x27 και την στρώνουμε με λαδόκολλα την οποία αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι. Ύστερα βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Το αφήνουμε να κάτσει σε θερμοκρασία δωματίου για 10-24 ώρες ακάλυπτο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας (έναν δίσκο, μια μεγάλη πιατέλα, τον πάγκο κλπ) με ζάχαρη άχνη, χρησιμοποιώντας σουρωτήρι. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα έτσι ώστε το γλυκό μας να προσγειωθεί πάνω στην ζάχαρη ανάποδα. Αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα.
Κόβουμε το γλυκό μας σε τετράγωνα μ' ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι το οποίο προηγουμένως έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. Κάθε φορά που θα κόβουμε το γλυκό θα πρέπει να καθαρίζουμε το μαχαίρι μας και να το αλείφουμε με λάδι ώστε οι πλευρές του γλυκού μας είναι λείες. Τέλος, πασπαλίζουμε τα τετραγωνάκια με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Αντί για τα κλασικά τετράγωνα, το γλυκό μας μπορεί να κοπεί και σε σχήμα καρδιάς αν χρησιμοποιήσουμε τις κατάλληλες φόρμες για μπισκότα. laperla-foto.livejournal.com
|