Τετάρτη
27-11-2024
07:14
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Γλυκά - Επιδόρπια

Ρομαντικό επιδόρπιο: Αφράτες καρδιές
Απίστευτα νόστιμο επιδόρπιο με πλούσιο άρωμα φράουλας!

Υλικά:

Κατεψυγμένες φράουλες 200 γρ.
Χυμό από μισό λεμόνι
Γρεναδίνη 1 κουτ. της σούπας
Ζάχαρη άχνη 150 γρ.
Ζελατίνη 15 γρ.



Προετοιμασία:

Αφήνουμε τις φράουλες να ξεπαγώσουν. Δεν πετάμε το νερό με το ζουμί που θα βγουν. Αντιθέτως μέσα σε αυτό προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες, τη ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και τη γρεναδίνη. Όλα τα υλικά αυτά χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
Ύστερα προσθέτουμε ζελατίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 3 λεπτά.
Ύστερα το ζεσταίνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.

Αφήνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε σε μίξερ μέχρι να μαλακώσει, σε ένα πολύ μεγάλο μπολ. Το χρώμα του μείγματος θα ανοίξει ενώ ο όγκος θα αυξηθεί αρκετά.

Παίρνουμε μια φόρμα με διαστάσεις 16x27 και την στρώνουμε με λαδόκολλα την οποία αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι. Ύστερα βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Το αφήνουμε να κάτσει σε θερμοκρασία δωματίου για 10-24 ώρες ακάλυπτο.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας μας (έναν δίσκο, μια μεγάλη πιατέλα, τον πάγκο κλπ) με ζάχαρη άχνη, χρησιμοποιώντας σουρωτήρι. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα έτσι ώστε το γλυκό μας να προσγειωθεί πάνω στην ζάχαρη ανάποδα. Αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα.

Κόβουμε το γλυκό μας σε τετράγωνα μ' ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι το οποίο προηγουμένως έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. Κάθε φορά που θα κόβουμε το γλυκό θα πρέπει να καθαρίζουμε το μαχαίρι μας και να το αλείφουμε με λάδι ώστε οι πλευρές του γλυκού μας είναι λείες. Τέλος, πασπαλίζουμε τα τετραγωνάκια με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Αντί για τα κλασικά τετράγωνα, το γλυκό μας μπορεί να κοπεί και σε σχήμα καρδιάς αν χρησιμοποιήσουμε τις κατάλληλες φόρμες για μπισκότα.

laperla-foto.livejournal.com

Κατηγορία: Γλυκά - Επιδόρπια | Έγραψε: woman-life (10-03-2014) | Το διάβασαν: 1050

Άλλα άρθρα με θέμα γιορτές, συνταγές:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
    website stats